Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05 |

Våra öppettider: Måndag-Fredag, 08.00-16.00, Telefontid 10.00-14.00.
Fax: 0650 - 218 95 |
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Kommande filmer Folkan Iggesund

Biografen med den senaste tekniken! Digital projektor med 3D och förbättrat Dolby 5.1-ljud. 

Entré 80:-, filmer som är längre än 2 tim 100:-. Vid 3D-visning tillkommer 20:- (ej på matiné)

The Lego Ninjago Movie

Matiné

Söndag 24 september, 15.00


Filminformation
Från skaparna av THE LEGO® BATMAN MOVIE kommer bioäventyret THE LEGO® NINJAGO MOVIE! I kampen för att rädda Ninjago-staden tvingas den unge ninjan Lloyd att jobba tätt ihop med sina vänner som alla är både hemliga ninja-krigare samt LEGO-mästerbyggare. Tillsammans och ledda av kung fu-mästaren Wu måste de besegra den ondskefulle krigsherren Garmadon - den värste killen nånsin! Men Garmadon råkar även vara Lloyds pappa, så i denna episka kamp mellan far och son så testas detta odisciplinerade team av ninjor och de måste lära sig att kontrollera sina egon och hjälpas åt för att lyckas frigöra sina egna inre styrkor.

I rollerna:
Regi - Charlie Bean, Paul Fisher, Bob Logan
Speltid - 1 tim 41 min
Genre - Komedi, Familjefilm, Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr, Barnfilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - The Lego Ninjago Movie
Pris - 80 kronor

Kingsman: The Golden Circle

Söndag 24 september, 19.00
Onsdag 27 september, 19.00
 

Filminformation
I nya actionkomedin Kingsman: The Golden Circle står våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, inför en ny utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls världen gisslan och de upptäcker att det finns en allierad spionorganisation i USA som heter Statesman. Tillsammans med den nya spionorganisationen sätts deras styrka och intelligens på prov. Allt för att lyckas besegra deras gemensamma fiende och slutligen kunna rädda världen. Något som verkar ha blivit vardagsmat för Eggsy? I filmen ser vi bland annat Colin Firth, Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum och Sir Elton John.

I rollerna:
Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Pedro Pascal, Sir Elton John, Channing Tatum, Jeff Bridges.

Regi - Matthew Vaughn
Speltid - 2 tim 21 min
Genre - Action, Komedi
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Kingsman: The Golden Circle
Pris - 100 kronor

Ballerinan och Uppfinnaren

Matiné

Söndag 1 oktober, 15.00


Filminformation
Felicia är en föräldralös flicka med en passion i livet: att dansa! Tillsammans med kamraten Victor, som har planer på att bli en stor uppfinnare, kommer hon på en makalös plan för att fly från barnhemmet och ge sig ut på äventyr mot Paris - en stad fylld av ljus och med Eiffeltornet under uppbyggnad. Men för Felicia har äventyret bara börjat. Nu måste hon kämpa som aldrig förr för att visa att hon har vad som behövs för att bli prima ballerina på Operan i Paris. Ett helt underbart animerat äventyr för hela familjen, om att aldrig ge upp sina drömmar.

I rollerna:
Regi - Eric Summer, Eric Warin
Speltid - 1 tim 29 min
Genre - Familjefilm, Animerad familjefilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Leap!
Pris - 80 kronor

The Nile Hilton Incident

Söndag 1 oktober, 19.00
Onsdag 4 oktober, 19.00
 

Filminformation
Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på. Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

I rollerna:
Fares Fares, Mari Malek, Hichem Yacoubi, Ger Duhany, Slimane Dazi

Regi - Tarik Saleh
Speltid - 1 tim 46 min
Genre - Politisk thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - The Nile Hilton Incident
Pris - 80 kronor

Blade Runner 2049

Söndag 8 oktober, 19.00
Onsdag 11 oktober, 19.00
 

Filminformation
Trettio år har gått sedan sist. En ny blade runner - Los Angeles-polisen K (Ryan Gosling) - avslöjar en sedan länge begravd hemlighet med potential att rasera det lilla som nu återstår av samhället. K:s avslöjande leder honom ut på en jakt efter Rick Deckard (Harrison Ford), en tidigare blade runner som varit försvunnit i tre decennier.

I rollerna:
Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Mackenzie Davis, Jared Leto

Regi - Denis Villeneuve
Speltid - 2 tim 43 min
Genre - Action, Science Fiction
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Blade Runner 2049
Pris - 100 kronor

Snömannen

Söndag 15 oktober, 19.00
Onsdag 18 oktober, 19.00

Baserad på den skrämmande succéromanen av norske författaren Jo Nesbø och regisserad av svenska Tomas Alfredson som senast gav oss den kritikerrosade spionthrillern Tinker Tailor Soldier Spy.

Filminformation
En elitgrupp kriminalspanare, ledd av Harry Hole (Fassbender) undersöker ett fall där en person försvunnit under årets första snödag. Han misstänker att det är en seriemördare som återvänt. Med hjälp av sin briljanta rekryt (Ferguson) måste han knyta samman decenniegamla fall med ett brutalt aktuellt sådant om han ska hinna överlista sin ondskefulla motståndare innan snön kommer.

I rollerna:
Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, Chloë Sevigny, Jamie Clayton, J.K. Simmons, Toby Jones

Regi - Tomas Alfredson
Speltid - 0 min
Genre - Drama, Thriller
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - The Snowman
Pris - ?? kronor

My Little Pony

Matiné

Söndag 29 oktober, 15.00
 

Filminformation
Äntligen kommer filmen med de omåttligt populära hästarna till biograferna! När en mörk kraft hotar Ponyville och Mane 6 tvingas ut på en resa till utkanten av Equestra för att rädda sitt älskade hem. Under resans gång träffar de på nya vänner och ställs mot farliga prövningar.

I rollerna:
Regi - Jayson Thiessen
Speltid - 1 tim 39 min
Genre - Familjefilm, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - My little pony
Pris - 80 kronor

Vilken jävla cirkus

Söndag 22 oktober, 19.00
Onsdag 25 oktober, 19.00
 

Filminformation
Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe - i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget? VILKEN JÄVLA CIRKUS är en varm, känsloladdad och underhållande film där vardagslivet ställs på ända och karaktärerna tvingas kliva ur sina komfortzoner. En film i sann feelgood-anda om hopp och kärlek, att våga släppa taget och vinna allt.

I rollerna:
Gustav Lindh, Molly Nutley, Tomas von Brömssen, Aliette Opheim, Johan Widerberg, Evin Ahmad, Vanna Rosenberg, Trolle Rhodin, Marta Oldenburg, Agneta Ehrenswärd, Lukas Wojcik, Livia Millhagen, Reuben Sallmander, Charlie Gustafsson

Regi - Helena Bergström
Speltid - 0 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Vilken Jävla Cirkus
Pris - ?? kronor

Thor: Ragnarök

Söndag 29 oktober, 19.00
Onsdag 1 november, 19.00
 

Filminformation
I Marvels Thor: Ragnarök hålls Thor fängslad på andra sidan Universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka till Asgård för att stoppa Ragnarök - förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela den Asgårdska civilisationen. Thor ställs inför ett nytt hot, den mäktiga och hänsynslösa Hela. Men innan dess måsta han överleva en dödlig gladiatortävling där han tvingas kämpa mot sin forna bundsförvant och vän från Avengers - Hulken.

I rollerna:
Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Karl Urban, Idris Elba, Jeff Goldblum, och Tessa Thompson

Regi - Taika Waititi
Speltid - 0 min
Genre - Action, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Thor: Ragnarok
Pris - ?? kronor

 
Gå till Mobilversion