Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05 |

Våra öppettider: Måndag-Fredag, 08.00-16.00, Telefontid 10.00-14.00.
Fax: 0650 - 218 95 |
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 60:- 

The Dressmaker

Torsdag 12 oktober, 19.00

I anslutning till filmen så anordnas det slöjd där det serveras soppa och bröd till näst intill självkostnadspris.

Slöjdbion öppnar 17.00 med soppa, bröd plus slöjdande förstås.
18.00 berättar två designers om sina arbetsuppgifter.
Efter filmen - biofika samt möjlighet att prata med våra två designers.Filminformation
När Tilly (Kate Winslet) för första gången sen barnsben återvänder till sin inskränkta hemby för att ta hand om sin sjuka mor (Judy Davis), är hon en fullärd sömmerska av världsklass. Samtidigt som hon syr klänningar som får människor att blomstra, svartnar relationerna med dem som en gång fick henne att lämna staden. Oscarsbelönade Kate Winslet (Mildred Pierce, The Reader, Titanic) får i The Dressmaker sällskap av Liam Hemsworth (The Hunger Games-filmerna), Judy Davis (Marie Antoinette) och Hugo Weaving (The Matrix, Sagan om ringen) i en känslosvallande berättelse om kärlek, hat och makalösa klänningar. The Dressmaker nominerades i inte mindre än 12 kategorier vid årets upplaga av Australian Academy Awards.

I rollerna:
Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Sarah Snook, Judy Davis

Regi - Jocelyn Moorhouse
Speltid - 1 tim 58 min
Genre - Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - The Dressmaker
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Tulpanfeber

Torsdag 19 oktober, 19.00
 

Filminformation
I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika - och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander) . När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.

I rollerna:
Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz, Judi Dench, Zach Galifianakis, Cara Delevingne, Jack O'Connell m fl.

Regi - Justin Chadwick
Speltid - 1 tim 47 min
Genre - Drama, Romantik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Tulip Fever
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

On The Milky Road

Torsdag 26 oktober, 19.00
 

Filminformation
Varje dag korsar mjölkmannen Kosta frontlinjen på en åsna, mitt under det bosnisk-serbiska kriget, för att leverera det vita guldet till soldaterna. Han har lyckats hålla sig undan från kulor och har även tur i kärlek med en kvinna från byn. Tills en mystisk italiensk kvinna anländer och vänder uppochned på hans värld. Så börjar historien om en passionerad och förbjuden kärlek som tvingar dem båda in i ett fantastisk men farligt äventyr. Förenade av ödet verkar ingenting och ingen kunna stoppa deras vilja att vara tillsammans. Tvåfaldigt Guldpalmsvinnande och Oscarsbelönade EMIR KUSTURICA (Svart katt, vit katt, Underground, Arizona Dream) är tillbaka med en modern saga om kärlek i krigstid, mod och äventyr. I huvudrollerna ser vi Kusturica själv samt Monica Belucci (Spectre, Irreversible)

I rollerna:
Monica Bellucci, Emir Kusturica m.fl

Regi - Emir Kusturica
Speltid - 2 tim 5 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Na mlecnom putu
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Captain Fantastic

Torsdag 2 november, 19.00
 

Filminformation
Ben har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar, lagom långt bort från övrig familj och vänner. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen.

I rollerna:
Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Nicholas Hamilton, Frank Langella

Regi - Matt Ross
Speltid - 1 tim 58 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Captain Fantastic
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Agnus Dei

Torsdag 9 november, 19.00
 

Filminformation
Året är 1945. Mathilde, en ung fransk läkare, jobbar för Röda korset i Polen för att hjälpa överlevande från andra världskriget. En dag kommer en polsk nunna och ber Mathilde om hjälp. Hon blir ledd till ett kloster där hon får träffa ett flertal gravida nunnor som blivit ofredade av en grupp sojvetsoldater. Medan de förtvivlade nunnorna kämpar med att kunna acceptera sin graviditet så vänder sig klostret nu till Mathilde för hjälp och hon blir deras sista hopp.

Från den kritikerrosade regissören Anne Fontaine (Coco Before Chanel, Gemma Bowary) kommer här en sann historia om viljan att tro och styrkan att kunna stå emot.

I rollerna:
Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne

Regi - Anne Fontaine
Speltid - 1 tim 50 min
Genre - Drama, Historia
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Les innocentes
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

I Called Him Morgan

Torsdag 16 november, 19.00
 

Filminformation
En snöig natt i februari 1972 sköts den framgångsrike jazzmusikern Lee Morgan till döds av sin sambo Helen, mitt under ett gig på en klubb i New York. Mordet kom som en chock för jazzvärlden, och minnet av den kvällen väcker fortfarande starka känslor hos de som kände paret Morgan. I Called Him Morgan är en hyllning till två unika personligheter, och musiken som förde dem samman. En dokumentär spännande som en thriller om kärlek, jazz och ett svunnet New York.

I rollerna:
Lee Morgan, Helen Morgan, Wayne Shorter

Regi - Kasper Collin
Speltid - 1 tim 32 min
Genre - Dokumentär, Drama
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - I Called Him Morgan
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Kungens val

Torsdag 23 november, 19.00
 

Filminformation
Filmen tar sin början 9 april 1940, tiden för nazisternas invasion av Norge, och handlar om det svåra och ödesdigra val som Kung Haakon VII ställs inför för landets väl. Huvudrollen som Kung Haakon VII innehas av Jesper Christensen, Guldbaggebelönad för Jan Troells "Maria Larssons eviga ögonblick" och huvudrollsinnehavare även i Troells "Dom över död man". Rollen som kronprinsessan Märtha görs av trefaldigt Guldbaggenominerade Tuva Novotny.

I rollerna:
Jesper Christensen, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen

Regi - Erik Poppe
Speltid - 2 tim 13 min
Genre - Drama, Verklighetsbaserad, Krigsfilm
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Kongens nei
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Lion

Torsdag 30 november, 19.00

I samarbete med Föreningen Norden.
 

Filminformation
Femårige Saroo bor i norra Indien och är en ovanligt vaken liten kille. Hans högsta dröm är att växa upp och kunna göra allt det som hans äldre bror kan. Efter att av misstag ha hamnat på ett tåg och somnat vaknar han upp ensam och förvirrad hundratals mil hemifrån. Ingen förstår vad hans säger, ingen verkar vilja hjälpa honom och han tvingas en tid att leva som gatubarn i ett inte helt ofarligt Calcutta. Saroo hamnar till slut på ett barnhem varifrån man försöker finna hans familj utan resultat och han blir så småningom adopterad av en australiensisk familj som ger honom all den kärlek och omsorg han så länge saknat. För att inte såra sina adoptivföräldrars känslor nämner Saroo sällan sitt tidigare liv och begraver sitt hopp om att någonsin återförenas med sin riktiga familj. När en studiekamrat många år senare föreslår att han ska försöka hitta sin hemby med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé, men tanken är svindlande och han gör sin första sökning med hjälp av de fragmentariska minnesbilder han kvar. Lion berättar den gripande, sanna historien om Saroo Brierley och är baserad på hans bok "A long way home". Producerad av bolaget bakom storfilmer som King's Speech.

I rollerna:
Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham, Sunny Pawar,

Regi - Garth Davis
Speltid - 1 tim 59 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Lion
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Vad döljer du för mig?

Torsdag 7 december, 19.00
 

Filminformation
En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om var och en. Men gör de verkligen det? Plötsligt får en av dem idén att testa ett socialt experiment. De ska alla lägga upp sina mobiltelefoner på bordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går slutligen alla med på att delta i leken, som snart visar sig bli en vådlig rysk roulette - med deras egna hemligheter som högsta insats. Det blir en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma?

I rollerna:
Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak

Regi - Paolo Genovese
Speltid - 1 tim 37 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Perfetti Sconosciuti
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

Good Time

Torsdag 14 december, 19.00
 

Filminformation
Efter att ett misslyckat bankrån sänder hans yngre bror i fängelse, ger sig Constantine (Robert Pattinson) ner i New Yorks undre värld i ett mer och mer desperat - och farligt - försök att få ut sin bror. Under en adrenalinstinn natt befinner sig "Connie" i ett brant fall ner i våld och förödelse, när han tävlar mot klockan i vetskapen om att hans liv hänger på en skör tråd.

I rollerna:
Robert Pattinson, Ben Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi

Regi - Ben Safdie, Joshua Safdie
Speltid - 1 tim 41 min
Genre - Drama, Thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Good Time
Pris - 60 kronor inklusive fika och lotteri

 
Gå till Mobilversion