Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Nytt för i år är att vi visar även Barnens Bio Kontrast, en gång i månaden, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda säsong med Bio Kontrast. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.
 
För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas biljetterna endast online. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser, varannan rad och flertalet sittplatser är spärrade för bokning för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén, samt på toaletterna.

Ingen kassa kommer att finnas tillgänglig för att köpa biljetter på plats. För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns här på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vi kommer heller inte att servera fika denna säsong. Och vill ni ändå stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Denna säsong fortsätter, trots allt i Bio Kontrasts anda; starka filmer från olika länder och kulturer. Vi håller fysisk distans till varandra och upplever film tillsammans. Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Varmt välkomna att delta i fina och säkra bioupplevelser i höst!

Nyheter

Barnens Bio Kontrast

När vi går in i en biograf kan vi se fram emot ögonblicket då vi sätter oss ned i biostolen, lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På den vita duken kommer nya platser och personer snart dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara lyckliga, glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det som vi sett i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt, och de här nya personerna har mycket de vill förstå om filmen, om livet och sig själva i världen, kanske genom att prata om vad vi precis har upplevt tillsammans.

Barnens Bio Kontrast vill visa filmer som utmanar tankarna, som berättar om filmens historia, om oss människor och vad det innebär att leva, film från många olika länder och kulturer. Bio Kontrast har visat film för barn förut, exempelvis ”Resan till Melonia” under tidigt nittiotal. Då samlades över 200 biobesökare i salongen på Folkets Hus i Forsa. I och med dagsläget kommer vi bara att visa film denna säsong, men när tiderna förändras planerar vi att erbjuda konst efter konstupplevelsen genom pyssel och skapande efter filmen, och en chans till möten med film och varandra på biografen – där vi upplever film allra bäst!

Under vår första säsong har vi 3 riktigt fina titlar att bjuda på. Vi får följa 5 vänner längs den gula tegelvägen mot Smaragdstaden i klassikern ”Trollkarlen från Oz”, storslagen färg, härlig fantasi och underbara musiknummer utlovas! Därefter följer vi barnens favoritluffare i Charlie Chaplins kloka och underhållande film ”Guldfeber”, som var Chaplins personliga favorit. Samt en älskad film om berättandets kraft; ”Den oändliga historien” – följ med till landet Fantasia, där det finns flygande drakar, stenjättar och unga bokälskare.

Filmerna är inte bara avsedda för barnpubliken, alla åldrar är välkomna, så länge vi är friska och symptomfria. Vi tar hand om varandra genom god distans och säker platsbokning online. Biografen är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: det finns tillgång till handsprit och handtvätt, gott om utrymme och salongen har max 50 bokningsbara platser med avstånd mellan sällskapen. Priset kommer vara 30 kronor per film.

Konstveckan

Vi fortsätter med att visa filmer som går i konstens tecken under Hudiksvalls Konstvecka, även fast den är officiellt inställd på grund av Coronapandemin. Vi får se två fantastisk filmer, dansfilmen "Cunningham", samt ett konstnärsporträtt om Frida Kahlo. Dessa visas söndag 4 oktober från klockan 16.00.

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Denna säsong gäller bara förköp på www.bio.se. Vi har ej kassan öppen på grund av Coronapandemin.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

Charter

Torsdag 24 september, 19.00
 

Filminformation
Med CHARTER tar Sameblod-regissören, flerfaldigt prisbelönade Amanda Kernell, sig an ännu ett starkt kvinnoporträtt. Filmens berättelse följer separerade tvåbarnsmamman Alice, som har insett att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sin pappa och föra bort dem till ett charterparadis på Kanarieöarna.

I rollerna:
Ane Dahl Torp, Sverrir Gudnason, Tintin Poggats Sarri, Troy Lundkvist

Regi - Amanda Kernell
Speltid - 1 tim 34 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Charter
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Trollkarlen från Oz

Barnens Bio Kontrast

Söndag 27 september, 15.00
 

Filminformation
80-årsjubilerande megaklassiker.

Fantastisk klassiker som går från svartvitt till färg när Dorothy och hennes trogne hund Toto sveps iväg av en tornado och hamnar i det märkliga landet Oz, där hon möter munchkins, ett fegt lejon, en plåtman utan hjärta och en fågelskrämma utan hjärna. Hon måste söka upp trollkarlen för att få hjälp hem – men där finns också den onda häxan från Väst!
Filmen vann Oscar för Bästa filmmusik och Bästa sång, Over the Rainbow.

I rollerna:
Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley

Regi - Victor Fleming
Speltid - 1 tim 41 min
Genre - Äventyr, Familj, Fantasy
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - The Wizard of Oz
Pris - 30 kronor
Se trailer här

En officer och spion

Torsdag 1 oktober, 19.00
 

Filminformation
1894 skakas Frankrike av en av historiens största rättsskandaler då den judiske kaptenen Alfred Dreyfus döms mot sitt nekande för spioneri och landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön börjar officeren Georges Picquart nysta i fallet och kommer en fruktansvärd komplott på spåren.

Om detta omstörtande fall, vida berömd som ”Dreyfusaffären”, har det skrivits spaltmil under 125 år och nu har Oscarbelönade Roman Polanski gjort film om skandalen med likaledes Oscarbelönade Juan Dujardin (”The Artist”) i huvudrollen. Vid senaste Venedigfestivalen hyllades filmen enhälligt och erövrade Juryns Stora Pris.

I rollerna:
Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Grégory Gadebois

Regi - Roman Polanski
Speltid - 2 tim 12 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - J'accuse 
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Cunningham

Konstveckan

Söndag 4 oktober, 16.00
 

Filminformation
Den ikoniska dansaren Merce Cunningham gjorde ett oförglömligt intryck på efterkrigstidens New York. Tillsammans med livspartnern John Cage utgjorde han kärnan i 1900-talets avant garde-rörelse. Nu, lagom till hundraårsdagen av hans födelse, kommer Alla Kovgans film om hans liv och verk, skildrat genom arkivmaterial och nyuppsättningar av hans dansnummer. Jennifer Goggans, som ingick i Cunninghams danskompani i tolv år, återskapar hans inflytelserika koreografier tillsammans med några av samtidens främsta dansare.

I rollerna:
Carolyn Brown, John Cage, Ashley Chen, Brandon Collwes

Regi - Alla Covgan
Speltid - 1 tim 33 min
Genre - Dokumentär
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Cunningham
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Frida Kahlo. Viva La Vida

Konstveckan

Söndag 4 oktober, 19.00
 

Filminformation
Frida Kahlo. Viva La Vida är en ny dokumentär som belyser två sidor av den världsberömda mexikanska konstnärinnan – som revolutionär, feministisk pionjär och som människa, plågad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande.
Med Asia Argento som berättare kommer konstnärens båda ansikten fram, genom hennes egna ord i brev, dagböcker och privata bekännelser. En resa djupt in i Mexicos hjärta, uppdelad i sex kapitel som blandar intervjuer, historiska dokument, fängslande rekonstruktioner och Frida Kahlos egna målningar, bevarade på några av de mest fantastiska museerna i Mexiko.
Under årens lopp har Frida Kahlo blivit både en ikon och en förebild. Hon har påverkat konstnärer, musiker och stylister. Hon har blivit större än sin egen konst.

I rollerna:
Asia Argento

Regi - Giovanni Troilo
Speltid - 1 tim 38 min
Genre - Dokumentär
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Frida - Viva la vida
Pris - 80 kronor
Se trailer här

En vit, vit dag

Torsdag 8 oktober, 19.00
 

Filminformation
Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef.
När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimundur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. En berättelse om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.

I rollerna:
Friedrich Mücke, Karoline Schuch,
David Kross, Alicia von Rittberg

Regi - Ingvar E. Sigurðsson
Speltid - 2 tim 5 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Hvítur, hvítur dagur 
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Waves

Torsdag 15 oktober, 19.00
 

Filminformation
WAVES utspelar sig mot det livliga landskapet i södra Florida och följer en afroamerikansk förortsfamiljs episka, känslomässiga resa - ledd av en välmenande men dominerande pappa – där de upplever kärlek, förlåtelse och att komma varandra närmare efter en förlust.

I rollerna:
Taylor Russell, Kelvin Harrison Jr.,
Alexa Demie

Regi - Trey Edward Shults
Speltid - 2 tim 17 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Waves
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Peanut Butter Falcon

Torsdag 22 oktober, 19.00
 

Filminformation
THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.

I rollerna:
Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Dakota Johnson, John Hawkes m fl.

Regi - Tyler Nilson, Michael Schwartz
Speltid - 1 tim 37 min
Genre - Äventyr, Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Peanut Butter Falcon
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Guldfeber

Barnens Bio Kontrast

Söndag 25 oktober, 15.00
 

Filminformation
En ensam guldgrävare åker till Klondike för att pröva lyckan. I sann Chaplin-anda resulterar det i ett tragikomiskt äventyr fyllt av jättekycklingar, kokta skor, romantik och dansande brödstycken…

I rollerna:
Charles Chaplin, Mack Swain, Tom Murray

Regi - Charlie Chaplin
Speltid - 1 tim 9 min
Genre - Äventyr, Komedi, Drama
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - The Gold Rush
Pris - 30 kronor
Se trailer här

Den skyldige

Torsdag 29 oktober, 19.00
 

Filminformation
Polismannen Asger Holm svarar på ett 112-samtal från en kidnappad kvinna. När förbindelsen plötsligt bryts startar en nervpirrande jakt på kvinnan och hennes kidnappare. Med telefonen som sitt enda verktyg kämpar Asger mot klockan för att rädda kvinnan. Men det visar sig snart att brottet är större och grövre än Asger först trodde.

I rollerna:
Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen

Regi - Gustav Möller
Speltid - 1 tim 25 min
Genre - Kriminal, Drama, Thriller
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Den skyldige
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Corpus Christi

Torsdag 5 november, 19.00
 

Filminformation
Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana. Baserad på verkliga händelser och Oscarsnominerad.

I rollerna:
Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel

Regi - Jan Komasa
Speltid - 1 tim 55 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Boze Cialo
Pris - 80 kronor
Se trailer här (OBS Filmen visas med svensk text)

David Copperfields äventyr och iakttagelser

Torsdag 12 november, 19.00
 

Filminformation
I sin tredje film efter hyllade ”In The Loop” och ”The Death of Stalin” tar sig regissören Armando Iannucci an Charles Dickens klassiska berättelse från det viktorianska London. Dev Patel från ”Slumdog Millionaire” och ”Lion” spelar föräldralöse David, som med gott hjärta och äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker, spelade av Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi, Ben Whishaw och Gwendoline Christie. En komisk, drastisk och visuellt fantastisk film med manus av Iannucci i samarbete med parhästen Simon Blackwell (Veep och Trist, herr minister).

I rollerna:
Dev Patel, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Hugh Laurie m fl.

Regi - Armando Ianucci
Speltid - 1 tim 59 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Personal History of David Copperfield
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Vi två

Torsdag 19 november, 19.00
 

Filminformation
Pensionärerna Nina och Madeleine har varit hemligt förälskade i årtionden. Ur alla andras synvinkel, inklusive Madeleines vuxna barn, är de helt enkelt grannar som båda råkar bo i våningarna högst upp i huset. De kommer och går mellan sina vardera lägenheter och delar ömt vardagens små ögonblick med varandra. Ända till den dag deras relation vänds upp och ner av en oväntad händelse som får Madeleines dotter att sakta inse sanningen.

I rollerna:
Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker m fl.

Regi - Filippo Meneghetti
Speltid - 1 tim 35 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Deux
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Den oändliga historien

Barnens Bio Kontrast

Söndag 22 november, 15.00
 

Filminformation
Den moderlöse Bastian mobbas av sina kamrater. Han “lånar” en bok på ett antikvariat och försjunker i äventyrets värld; Landet Fantasiana hotas av Ingenting, av förintelse. En pojkkrigare, Atreyu, är den ende som kan rädda landet. Hans äventyr varvas med Bastians upplevelser av boken. I slutet förenas dikt och verklighet.

I rollerna:
Barret Oliver, Gerald McRaney, Noah Hathaway, Tami Stronach m fl.

Regi - Wolfgang Petersen
Speltid - 1 tim 42 min
Genre - Äventyr, Drama, Familj
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Die unendliche Geschichte
Pris - 30 kronor
Se trailer här (OBS Filmen visas med svensk text)

Sångklubben

Torsdag 26 november, 19.00
 

Filminformation
För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton.

I rollerna:
Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng m fl.

Regi - Peter Cattaneo
Speltid - 1 tim 53 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Military Wives
Pris - 80 kronor
Se trailer här

Cinema Paradiso

Torsdag 3 december, 19.00
 

Filminformation
EN AV ALLA TIDERS MEST ÄLSKADE FILMER FYLLER TRETTIO ÅR, DET FIRAS MED NYPREMIÄR PÅ BIO!

Giuseppe Tornatores episka mästerverk om vänskapen mellan en filmmaskinist på den italienska landsbygden och en filmgalen liten pojke är en av alla tiders mest älskade filmer. I en omröstning bland läsarna i brittiska The Guardian utsågs den till historiens bästa film. Nu fyller den legendariska filmen 30 år och återvänder i nyrestaurerat skick för att återigen få folk att skratta, gråta och värmas i biosalongen. Filmen belönades med såväl en Oscar som en Golden Globe i kategorin Bästa utländska film plus Juryns stora pris i Cannes. Oavsett hur många gånger du sett filmen så har du aldrig sett den så gnistrande vacker som nu.

I rollerna:
Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili, Jacques Perrin

Regi - Giuseppe Tornatore
Speltid - 2 tim 4 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Nuovo Cinema Paradiso
Pris - 80 kronor
Se trailer här

 
Gå till Mobilversion