Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Nyhetsbrev

Page-part not found : PagePostNews

Aktuellt på Folkan - Februari 2018

Hej alla nyhetsbrevsläsare!

Bioprogrammet under februari månad bjuder på en hög med Guldbaggevinnare och Oscarsnominerade filmer. Imorgon onsdag så visar vi Darkest Hour där Gary Oldman gestaltar Winston Churchill under perioden i andra världskriget, då han blev tillsatt som premiärminister, perioden under slaget vid Dunkirk. Han gör det med sådan bravur att han blev nominerad till en Oscar för bästa manliga skådespelare. Den är bland annat nominerad för bästa film och smink också.

Näst efter det så visar vi The Nile Hilton Insident, regisserad av svenska Tarik Saleh och med svenska Fares Fares i huvudrollen. Filmen mottog 5 Guldbaggar tidigare i år, en för bland annat bästa film! Den är även nominerad för bästa utländska film på Franska motsvarigheten av Guldbaggegalan.

På söndag 11 februari är det då dags för den tredje och sista delen i författaren E. L. James erotiska Fifty Shades-trilogi, om college-studenten Anastasia som inleder ett komplicerat förhållande med den rike entreprenören Christian Gray. Fifty Shades Freed visar vi även på tisdag 13 februari.

I slutet av månaden visar vi ännu en Oscarsfilm, Phantom Thread med Daniel Day-Lewis i huvudrollen. Det är hans sista film enligt honom och rollen har han fått en Oscarsnominering för. Även själva filmen är nominerad för bästa film. Totalt 6 Oscarsnomineringar. Ett romantiskt drama om en kläddesignern och hans fru som befinner sig i modescenens centrum, men en dag möter han den unga och viljestarka Alma som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

Bioprogrammet

Sön 4 februari, Ons 7 februari
 Darkest Hour
Tor 8 februari (Bio Kontrast)
 The Nile Hilton Incident
Sön 11 februari, Tis 13 februari
 Fifty Shades Freed
Tor 15 februari (Bio Kontrast)
 50 vårar
Sön 18 februari, Ons 21 februari
 Black Panther
Tor 22 februari (Bio Kontrast)
 Den eviga vägen
Sön 25 februari (Matiné)
 Pelle Kanin
Sön 25 februari, Ons 28 februari
 Phantom Thread
Tis 28 februari (Knattebio)
 Ture och Jerry
Tor 1 mars (Bio Kontrast)
 Jordgubbslandet
Tor 8 mars (Bio Kontrast)
 Dunkirk
Tor 15 mars (Bio Kontrast)
 Thelma
Tor 22 mars (Bio Kontrast)
 Villebråd
Tis 28 mars (Knattebio)
 Märta Proppmätt
Tor 5 april (Bio Kontrast)
 Hearthstone
Tor 12 april (Bio Kontrast)
 The Party
Tor 19 april (Bio Kontrast)
 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Tor 26 april (Bio Kontrast)
 Den syriska förlovningsringen
Tor 3 maj (Bio Kontrast)
 En kvinnas liv
   

Annat som händer i huset är att vi har fått bidrag att byta ut vår gamla Bioduk, även för att sätta upp digitala affischer, samt investera i ett nytt kassasystem, som gör att vi kan se till att våra besökare kan boka biobiljetter online på www.bio.se, när vi är klara för lansering.

Och så kommer Svensktoppskungen till oss och underhåller igen, och denna gång har han med sig inga mindre än Trio me' Bumba.

Vi har även lite evenemang tillsammans med Hudiksvalls Kommun, bland annat barnunderhållning med Vattenmannen och Speed. Där bjuds på  dans, sång och diskussioner om det härliga men också jobbiga med vatten och hav.

I början av mars anordnas det Cirkusskola med Cirkus Roman, där barn får lära sig att jonglering, balansutveckling, reptrick, clowneri och akrobatik.

Tills nästa gång -- Välkommen och Väl mött i biomörkret!
 
Gå till Mobilversion