Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Nyhetsbrev

Page-part not found : PagePostNews

Aktuellt på Folkan - November-December 2019

Hej alla,

Vad händer här i huset den närmaste tiden? Det är biofilm, teater och julshower!

Sopor med Trupp Trunk

Iggesunds Folkets Hus i samarbete med Hudiksvalls Kommun bjuder in de yngre att komma och se teaterföreställningen Sopor med teatergruppen Trupp Trunk.

I havet har en ö av sopor växt fram. Sopön är nu tre gånger så stor som landet Frankrike. I Frankrike bor det mest fransmän. I havet bor det mest havsdjur men vem kan bo på en sopö? Träffa de tre clownerna som lever på ön. De städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar. Med sopor kan en ju göra så mycket. Varför skulle någon vilja slänga dem? Och vem är det som fortsätter skräpa ner när clownerna städat upp?
Kan naturen få liv igen i en förorenad sopvärld?

Läs mer information på facebookevenemanget.
Eller köp biljetter direkt här. Kostnad 60 kronor.

Bioprogrammet

Julen närmar sig med stormsteg och julfilmer ploppar upp lite här och där på biograferna. Vi är ju inte annorlunda utan vi visar Peter Jöbacks Jag kommer hem igen till jul nu den 17 och 20 november. En film som Peter själv har skrivit och medverkar i, som handlar om hans liv och uppväxt. En film som har fått otroligt fina recensioner och gick direkt in på andraplatsen på biotoppen när den hade premiär i helgen.

I tisdags så hade vi premiär på nya biosatsning som vi kallar Klassikertisdag, där vi kommer att visa filmer som anses vara klassiker nu. Först ut var 20-årsjubilerande The Matrix som totalt nyrestaurerats i både bild och ljud. Sen 3 december så kör vi 40-årsjubilerande Apocalypse Now: Final Cut, av Francis Ford Coppola, som har suttit och klippt filmen exakt så som han vill ha den. Samt nyrestaurerat den i både 4K-bild och Atmos-ljud. Vårsäsongen startar med en klassiker, denna gång blir det Nyckeln till Frihet som vi visar tisdag 7 januari.

Sista filmen för höstsäsongen blir filmen Gryning av bland annat Sundsvallsbördiga Maria Forslin, som kommer på besök under visningen och samtalar med oss. Vi visar Gryning den 12 december.

Torsdag 14 november
Bio Kontrast
  They Shall Not Grow Old
Söndag 17 november
Matiné
  Familjen Addams
Söndag 17 november
Onsdag 20 november
  Jag kommer hem till jul igen
Torsdag 21 november
Bio Kontrast
  Fisherman's Friends
Söndag 24 november
Exklusiv bio
  The Irishman
Tisdag 26 november
Knattebio
  Flyg! sa Alfons Åberg
Onsdag 27 november
  Le Mans '66
Torsdag 28 november
Bio Kontrast
  Tel Aviv on Fire
Fredag 29 november
Dagbio
  Hasse & Tage - En kärlekshistoria
Söndag 1 december
Onsdag 4 december
  Knives Out
Tisdag 3 december
Klassikertisdag
  Apocalypse Now: Final Cut
Torsdag 5 december
Bio Kontrast
  Smärta och ära
Torsdag 12 december
Regissörssamtal

  Gryning
     

Östen med Resten julklappar ihop

På tal om julen så är det snart dags för Östen med Restens julshow och det finns fortfarande biljetter kvar att köpa för den som är ute i sista minuten med att bestämma sig. Härlig 2-rätters eller 3-rättersmiddag bjuds det på under showen. Gå in på vår hemsida på www.folkan.com för att se lediga datum och mer information.

Conny Lagers lager

Har du svårt att veta vad du ska ge dina nära och kära i julklapp? Varför inte ett presentkort till en nyskriven fars, som sätts upp här på Folkets Hus, med premiär på Trettondagsafton!? Kom in till oss på Iggesunds Folkets Hus, så fixar vi ett presentkort till dig.

Farsen, Conny Lagers lager, är nyskriven av Lennart Hämäläinen och Cia Olsson, med nästan hela Iggesundsrevygänget i ensemblen.

Conny Lager (Lennart Hämäläinen) vaknar i vardagsrumssoffan, ordentligt bakfull och med cykelhjälmen på huvudet. Han har blivit väckt av ett tjutande sms med texten: "Grattis till stundande bröllop!" Efter viss möda återkommer minnet om att Karin svarade ja på hans spontana, men ändå menade frieri, under gårdagens fest. Conny minns även att han, i ren och skär lycka över Karins JA, bjöd in alla närvarande på festen till det stundande bröllopet, inklusive respektive OCH deras föräldrar… En bröllopsinbjudan som blir 214 personer lång. Kul! Men Conny har ju inga pengar, inte så det räcker till den här festen i alla fall. Att ställa in bröllopet är inget alternativ, men Conny är en idérik man, och möjligheterna att komma över pengar borde inte vara så svåra. Eller?

Vill du veta mer? Gå in på vår hemsida på www.folkan.com och läs mer om farsen och vad vi kan erbjuda, samt kolla efter lediga datum du kan köpa biljetter till.

Bio Kontrast

Och till sist så avslutar vi med lite mer bio. Vår Bio Kontrast-förening kommer snart att sätta sig ner och jobba fram vårsäsongens program. De filmer som har kommit in till förslag är verkligen toppenfilmer, så vi ser verkligen fram emot en toppenvår med suveräna filmer både under vår Iggesunds Folkets Hus och Bio Kontrasts regi.

Samt missa inte vår exklusiva biovisning av Martin Scorseses mastondontfilm The Irishman, med bland annat Al Pacino, Robert De Niro och Joe Pesci. En film som tokhyllas världen över av kritikerna. The Irishman är det bästa han gjort på trettio år, skrev The Guardians filmkritiker Peter Bradshaw redan i mitten av oktober, och delade ut full pott i betyg. Det vill säga i samma klass som mästerverket ”Maffiabröder” som hade premiär 1990. Och även denna gång är det en historia om maffian.

Iggesunds Folkets Hus är den enda biografen i hela Hälsingland som kommer att visa filmen på bio. En film som verkligen bör ses på en stor bioduk och med stort ljud!

Med vänliga hälsningar och väl mött i biomörkret,
Iggesunds Folkets Hus

 
Gå till Mobilversion