Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Detta blir andra året vi även visar Barnens Bio Kontrast, 3 gånger per säsong, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Barnens Bio Kontrast arrangeras med stöd från Hudiksvalls Kommun, Region Gävleborg,
Holmen Iggesund och Iggesunds Bruks Fonder.

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda säsong med Bio Kontrast. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.
 
För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas biljetterna endast online. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser. Sittplatserna runt om din bokning spärras automatiskt, för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén.
 
Ingen kassa kommer att finnas tillgänglig för att köpa biljetter på plats. För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns här på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vi kommer heller inte att servera fika denna säsong. Och vill ni ändå stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Denna säsong fortsätter, trots allt i Bio Kontrasts anda; starka filmer från olika länder och kulturer. Vi håller fysisk distans till varandra och upplever film tillsammans. Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Varmt välkomna att delta i fina och säkra bioupplevelser i höst!

Nyheter

Barnens Bio Kontrast

När vi går in i en biograf kan vi se fram emot ögonblicket då vi sätter oss ned i biostolen, lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På den vita duken kommer nya platser och personer snart dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara lyckliga, glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det som vi sett i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt, och de här nya personerna har mycket de vill förstå om filmen, om livet och sig själva i världen, kanske genom att prata om vad vi precis har upplevt tillsammans.

Barnens Bio Kontrast vill visa filmer som utmanar tankarna, som berättar om filmens historia, om oss människor och vad det innebär att leva, film från många olika länder och kulturer. Bio Kontrast har visat film för barn förut, exempelvis ”Resan till Melonia” under tidigt nittiotal. Då samlades över 200 biobesökare i salongen på Folkets Hus i Forsa.

Under vår andra säsong har vi som vanligt planerat in tre riktigt fina titlar på temat fantasi. En älskad film som blev inställd förra säsongen; ”Den oändliga historien” handlar om berättandets kraft – följ med till landet Fantasia, där det finns flygande drakar, stenjättar och unga bokälskare. Vi visar en knattebio för de mindre; ”Shoooms otroliga resa”, om lilla ugglan Shoooms spännande resa i den vildvuxna skogen. Vi avslutar med ”Glasblåsarns barn” som bygger på Maria Gripes bok, en saga om två syskon som blir bortrövade till ett land där ingen kärlek finns, en plats med häxor, spådomskonst och övernaturligheter. I dagsläget kommer vi bara att visa film denna säsong, men när tiderna förändras planerar vi att erbjuda konst efter filmen genom pyssel och skapande efteråt.

Filmerna är inte bara avsedda för barnpubliken, alla åldrar är välkomna, så länge vi är friska och symptomfria. Vi tar hand om varandra genom god distans och säker platsbokning online. Biografen är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: det finns tillgång till handsprit och handtvätt, gott om utrymme och salongen har max 50 bokningsbara platser med avstånd mellan sällskapen. Priset kommer vara 30 kronor per film.

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Denna säsong gäller bara förköp på www.bio.se. Vi har ej kassan öppen på grund av Coronapandemin.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

Minari

Torsdag 30 september, 19.00
 

Filminformation
Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk.

I rollerna:
Steven Yeun, Yeri Han, Alan Kim, Yuh-Jung Youn m fl

Regi - Lee Isaac Chung
Speltid - 1 tim 55 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Minari
Pris - 80 kronor

Den oändliga historien

 

 

Söndag 3 oktober, 15.00
 

Filminformation
Den moderlöse Bastian mobbas av sina kamrater. Han “lånar” en bok på ett antikvariat och försjunker i äventyrets värld; Landet Fantasiana hotas av Ingenting, av förintelse. En krigare, Atreyu, är den ende som kan rädda landet. Hans äventyr varvas med Bastians upplevelser av boken. I slutet förenas dikt och verklighet.

I rollerna:
Barret Oliver, Gerald McRaney, Noah Hathaway, Tami Stronach m. fl.

Regi - Wolfgang Petersen
Speltid - 1 tim 42 min
Genre - Äventyr, Drama, Familj
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - The Neverending Story
Pris - 30 kronor

Berlin Alexanderplatz

Torsdag 7 oktober, 19.00
 

Filminformation
Flyktingen Francis försöker hitta sin plats i ett kallt Berlin utan papper eller arbetstillstånd. Han tar tillfälliga jobb och försöker hålla huvudet högt, men lockas snart av den karismatiske knarklangaren Reinholds erbjudande att tjäna lätta pengar. Francis dras in i stadens pulserande, kriminella nattliv och förälskar sig i prostituerade Mieze. Drömmen vaknar om att skapa sig ett annat liv med henne, men för sent inser Francis att den som litar på psykopaten Reinhold kan få betala ett högt pris.

I rollerna:
Albrecht Schuch, Jella Haase, Joachim Król, Nils Verkooijen

Regi - Burhan Qurbani
Speltid - 3 tim 3 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Berlin Alexanderplatz
Pris - 80 kronor

Judas and the Black Messiah

Torsdag 14 oktober, 19.00

I samarbete med Hudik mot Rasism
 

Filminformation
FBI-informatören William O’Neal infiltrerar Illinois Black Panther Party och har till uppgift att hålla koll på deras karismatiska ledare, Fred Hampton. O’Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell på FBI.
”Judas and the Black Messiah” är en tät och dramatisk thriller inspirerad av den sanna historien om det chockerande mordet på Black Panther-ledaren Fred Hampton.

I rollerna:
LaKeith Stanfield, Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Martin Sheen, Dominique Fishback

Regi - Shaka King
Speltid - 2 tim 6 min
Genre - Drama, Verklighetsbaserad
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Judas and the Black Messiah
Pris - 80 kronor

First Cow

Torsdag 21 oktober, 19.00
 

Filminformation
Den tystlåtne men skicklige kocken Cookie har tagit sig västerut till Oregon i sällskap med några skräniga pälsjägare. Han avviker från gruppen efter mötet med en kinesisk invandrare, King Lu, som även han är på jakt efter lyckan. Tillsammans öppnar de en liten men framgångsrik affärsverksamhet, genom att baka på stulen möjlk från områdets första och enda ko. Utifrån den enklaste av premisser bygger regissör Kelly Reichardt en undersökning av det unga USA, och en tidlös berättelse om intima vänskapsband

I rollerna:
John Magaro, Orion Lee, Toby Jones, Ewen Bremner

Regi - Kelly Reichardt
Speltid - 2 tim 2 min
Genre - Drama, Western
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - First Cow
Pris - 80 kronor

Tigrar

Torsdag 28 oktober, 19.00

I samarbete med Föreningen Norden
 

Filminformation
"Tigrar" är den internationellt hyllade filmen om Martin Bengtsson, supertalangen som lämnar den gråa svenska småstaden för proffslivet i Milano. En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen - med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

I rollerna:
Erik Enge, Frida Gustavsson, Liv Mjönes, Alfred Enoch, Johannes Kuhnke

Regi - Ronnie Sandahl
Speltid - 1 tim 59 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Tigrar
Pris - 80 kronor

Shoooms otroliga resa

 

 

Söndag 31 oktober, 15.00
 

Filminformation
Lilla ugglan Shooom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i men sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shoom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder även om det råkar vara är en alligator!

Förfilm: Aston ska snart fylla år! I sin väntan slår Aston in allt som kommer i hans väg i fall någon skulle ha glömt att även han snart bör få paket.

I rollerna:
Axel Adelöw, Hilda Holgersson, Irene Lindh, Michalis Koutsogiannakis, Suzanna Dilber, Ann-Christine Ramström

Regi - Julien Bisaro, Uzi Geffenblad,Lotta Geffenblad
Speltid - 34 min
Genre - Barnfilm
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Shoooms otroliga resa förfilm Astons presenter
Pris - 30 kronor

Charlatan

Torsdag 4 november, 19.00
 

Filminformation
Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efterkrigstid om en man som med hjälp av sig intuition och goda kännedom om växtriket hjälpte både fattiga människor och inflytelserika politiska figurer. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och han sätts under prövningar av de totalitära statsmakterna.

Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.) och valdes ut till Tjeckiens Oscarsbidrag 2021. Filmen hade sin världspremiär på Berlins filmfestival 2020 och har nominerats till ett flertal prestigefyllda priser bland andra för bästa regissör på European Film Awards 2021.

I rollerna:
Ivan Trojan, Joachim Paul Assböck, Josef Trojan, Jana Kvantiková, Juraj Loj

Regi - Agnieszka Holland
Speltid - 1 tim 58 min
Genre - Drama, Verklighetsbaserad, Politisk thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Charlatan
Pris - 80 kronor

The Father

Torsdag 11 november, 19.00
 

Filminformation
Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan, med Oscarsvinnarna Anthony Hopkins och Olivia Colman i sina livs roller. The Father belönades med två Oscarstatyetter, för Bästa manliga huvudroll (Anthony Hopkins) och Bästa manus efter förlaga (Florian Zeller, baserat på hans eget originalmanus).

 Stöd för syntolkning
 Stöd för uppläst text

I rollerna:
Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Mark Gatiss, Rufus Sewell

Regi - Florian Zeller
Speltid - 1 tim 37 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Father
Pris - 80 kronor

Lena

Torsdag 18 november, 19.00

I samarbete med Föreningen Norden, samt Biblioteken i Hudiksvalls Kommun
 

Filminformation
Till min dotter om jag hade någon. Filmen om Lena Nyman är ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina konstnärer. När Lena Nyman blir antagen till Dramatens elevskola är hon redan en kändis i Sverige. Från scenskolan och 60-talets sprakande kulturliv blir hon plötsligt världsberömd med de kontroversiella Nyfiken-filmerna. När Lena dör 2011 lämnar hon efter sig 17 papperskassar fulla av hemligheter...

I rollerna:
Lena Nyman, Gunnel Lindblom, Alva Bratt, Rolf Skoglund, Tommy Körberg, Kristina Lugn

Regi - Isabel Andersson
Speltid - 1 tim 47 min
Genre - Dokumentär
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Lena
Pris - 80 kronor

The French Dispatch

Torsdag 25 november, 19.00
 

Filminformation
THE FRENCH DISPATCH väcker liv i en samling historier från den sista utgåvan av en amerikansk tidskrift som publicerades i en fiktiv fransk stad under 1900-talet.

I rollerna:
Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray och Owen Wilson

Regi - Wes Anderson
Speltid - 103 min
Genre - Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - The French Dispatch
Pris - 80 kronor

Glasblåsarns barn

 

 

Söndag 28 november, 15.00
 

Filminformation
Marias Gripes berättelse ”Glasblåsarns barn” är på många sätt en klassisk saga om två syskon som blir bortrövade till ett land där ingen kärlek finns, berättad i en karg och uttrycksfull stil och med inslag av häxor, spådomskonst och övernaturligheter.
Men vid närmare betraktelse finns här ingen ren ondska eller godhet, utan människorna är snarare offer för olyckliga omständigheter och gör så gott de kan och förstår inte alltid när de gör någon illa.
I Anders Grönros filmversion har Gripes saga blivit en suggestiv, expressionistisk film med inslag av skräck men också av kärlek och försoning. Här tas filmens många konstnärliga möjligheter verkligen tillvara och sagan om Klas och Klara, deras fattiga föräldrar, de rika men olyckliga Härskaren och Härskarinnan samt de två häxorna Milda och Nana blir till en hyllning till filmkonsten.

I rollerna:
Stellan Skarsgård, Pernilla August, Lena Granhagen, Oliver Peldius m. fl.

Regi - Anders Grönros
Speltid - 1 tim 50 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Glasblåsarns barn
Pris - 30 kronor

Världens värsta människa

Torsdag 2 december, 19.00

I samarbete med Föreningen Norden
 

Filminformation
Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.
”Världens värsta människa” var med i huvudtävlan, Cannes Filmfestival 2021.

I rollerna:
Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve, Herbert Nordrum

Regi - Joachim Trier
Speltid - 0 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Verdens verste menneske
Pris - 80 kronor

 
Gå till Mobilversion