Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Nytt för i år är att vi visar även Barnens Bio Kontrast, en gång i månaden, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda säsong med Bio Kontrast. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.
 
För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas biljetterna endast online. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser, varannan rad och flertalet sittplatser är spärrade för bokning för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén, samt på toaletterna.

Ingen kassa kommer att finnas tillgänglig för att köpa biljetter på plats. För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns här på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vi kommer heller inte att servera fika denna säsong. Och vill ni ändå stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Denna säsong fortsätter, trots allt i Bio Kontrasts anda; starka filmer från olika länder och kulturer. Vi håller fysisk distans till varandra och upplever film tillsammans. Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Varmt välkomna att delta i fina och säkra bioupplevelser i höst!

Nyheter

Barnens Bio Kontrast

När vi går in i en biograf kan vi se fram emot ögonblicket då vi sätter oss ned i biostolen, lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På den vita duken kommer nya platser och personer snart dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara lyckliga, glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det som vi sett i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt, och de här nya personerna har mycket de vill förstå om filmen, om livet och sig själva i världen, kanske genom att prata om vad vi precis har upplevt tillsammans.

Barnens Bio Kontrast vill visa filmer som utmanar tankarna, som berättar om filmens historia, om oss människor och vad det innebär att leva, film från många olika länder och kulturer. Bio Kontrast har visat film för barn förut, exempelvis ”Resan till Melonia” under tidigt nittiotal. Då samlades över 200 biobesökare i salongen på Folkets Hus i Forsa. I och med dagsläget kommer vi bara att visa film denna säsong, men när tiderna förändras planerar vi att erbjuda konst efter konstupplevelsen genom pyssel och skapande efter filmen, och en chans till möten med film och varandra på biografen – där vi upplever film allra bäst!

Under vår första säsong har vi 3 riktigt fina titlar att bjuda på. Vi får följa 5 vänner längs den gula tegelvägen mot Smaragdstaden i klassikern ”Trollkarlen från Oz”, storslagen färg, härlig fantasi och underbara musiknummer utlovas! Därefter följer vi barnens favoritluffare i Charlie Chaplins kloka och underhållande film ”Guldfeber”, som var Chaplins personliga favorit. Samt en älskad film om berättandets kraft; ”Den oändliga historien” – följ med till landet Fantasia, där det finns flygande drakar, stenjättar och unga bokälskare.

Filmerna är inte bara avsedda för barnpubliken, alla åldrar är välkomna, så länge vi är friska och symptomfria. Vi tar hand om varandra genom god distans och säker platsbokning online. Biografen är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: det finns tillgång till handsprit och handtvätt, gott om utrymme och salongen har max 50 bokningsbara platser med avstånd mellan sällskapen. Priset kommer vara 30 kronor per film.

Konstveckan

Vi fortsätter med att visa filmer som går i konstens tecken under Hudiksvalls Konstvecka, även fast den är officiellt inställd på grund av Coronapandemin. Vi får se två fantastisk filmer, dansfilmen "Cunningham", samt ett konstnärsporträtt om Frida Kahlo. Dessa visas söndag 4 oktober från klockan 16.00.

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Denna säsong gäller bara förköp på www.bio.se. Vi har ej kassan öppen på grund av Coronapandemin.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

Sångklubben

INSTÄLLT
 

Filminformation
För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton.

I rollerna:
Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng m fl.

Regi - Peter Cattaneo
Speltid - 1 tim 53 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Military Wives
Pris - 80 kronor
Se trailer här

 

Cinema Paradiso

INSTÄLLT
 

Filminformation
EN AV ALLA TIDERS MEST ÄLSKADE FILMER FYLLER TRETTIO ÅR, DET FIRAS MED NYPREMIÄR PÅ BIO!

Giuseppe Tornatores episka mästerverk om vänskapen mellan en filmmaskinist på den italienska landsbygden och en filmgalen liten pojke är en av alla tiders mest älskade filmer. I en omröstning bland läsarna i brittiska The Guardian utsågs den till historiens bästa film. Nu fyller den legendariska filmen 30 år och återvänder i nyrestaurerat skick för att återigen få folk att skratta, gråta och värmas i biosalongen. Filmen belönades med såväl en Oscar som en Golden Globe i kategorin Bästa utländska film plus Juryns stora pris i Cannes. Oavsett hur många gånger du sett filmen så har du aldrig sett den så gnistrande vacker som nu.

I rollerna:
Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili, Jacques Perrin

Regi - Giuseppe Tornatore
Speltid - 2 tim 4 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Nuovo Cinema Paradiso
Pris - 80 kronor
Se trailer här

 
Gå till Mobilversion