Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

Våra öppettider: Måndag-Fredag, 09.00-16.00
Telefontid Måndag-Torsdag, 09.00-16.00, Fredag 09.00-14.00
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 70 kronor. Förköp gärna biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 2 veckor innan visningen.

The Wife

Torsdag 17 januari, 19.00
 

Filminformation
THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

I rollerna:
Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons, Harry Lloyd, Alix Wilton Regan, Annie Starke

Regi - Björn Runge
Speltid - 1 tim 41 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - The Wife
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Shoplifters

Torsdag 24 januari, 19.00
 

Filminformation
Efter en av sina snattningsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en övergiven flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i familjen. Trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen så har de det ändå ganska bra tillsammans. Ända till en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov...

I rollerna:
Lily Franky, Kirin Kiki, Sôsuke Ikematsu

Regi - Hirokazu Koreeda
Speltid - 2 tim 1 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Shoplifters
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Gräns

Torsdag 31 januari, 19.00
 

Filminformation
Handlingen i Gräns kretsar kring tullpolisen Tina, som har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon försöker dölja något. Ryktet om hennes skicklighet sprider sig inom poliskåren och hon anlitas för att hitta bevis mot en liga med omfattande kriminell verksamhet. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att Vore döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. De attraheras av varandra, men när hon lär känna honom inser hon samtidigt att hela hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Precis som Vore så hör Tina inte hemma i den här världen. Nu måste hon välja: fortsätta med sin livslögn eller omfamna den skrämmande sanningen om vem hon egentligen är.

Stöd för syntolkning
I samarbete med Föreningen Norden


I rollerna:
Eva Melander, Eero Milonoff

Regi - Ali Abbassi
Speltid - 1 tim 50 min
Genre - Thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Gräns
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

The Favourite

Torsdag 7 februari, 19.00
 

Filminformation
Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike, men ändå frodas ankracing och ananasätande. Den bräckliga Queen Anne (Olivia Colman) sitter på tronen medan vännen Lady Sarah (Rachel Weisz) styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail (Emma Stone) anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

I rollerna:
Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Mark Gatiss, James Smith

Regi - Yorgos Lanthimos
Speltid - 2 tim 0 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Favourite
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Lycklig som Lazzaro

Torsdag 14 februari, 19.00
 

Filminformation
Lazzaro är så god att han ibland misstas för att vara lite korkad. I den lilla italienska byn Inviolata arbetar han på en tobaksodling där tiden stått still. Arbetarna är närmast livegna och allt styrs av den grymma markisinnan Alfonsina de Luna. När hennes son Tancredi iscensätter sin egen kidnappning, blir Lazzaro hans vän och bundsförvant. En dramatisk händelse gör att de kommer ifrån varandra, men för Lazzaro är deras vänskapsband så starkt att han kan resa genom tid och rum för att återförenas med Tancredi.

I rollerna:
Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi, Tommaso Ragno, Sergi Lopez

Regi - Alice Rohrwacher
Speltid - 2 tim 5 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Lazzaro felice
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Green Book

Torsdag 21 februari, 19.00
 

Filminformation
Tony Lip, en före detta utkastare från de italiensk-amerikanska kvarteren i Bronx New York, anställs för att köra den världsberömda klassiska pianisten Don Shirley, med rötter i den afroamerikanska kulturen, på en konsertturné genom djupaste amerikanska södern. Ett minst sagt udda par. Längs vägen måste de förlita sig på "The Green Book" för att hitta de restauranger och hotell som anses godkänna afroamerikanska gäster. På en fantastisk resa tvingas de lägga undan sina meningsskiljaktigheter när de konfronteras av rasism, fara, oväntad medmänsklighet och en hel del humor.

I rollerna:
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Regi - Peter Farrelly
Speltid - 2 tim 10 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Green Book
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

BlacKkKlansman

Torsdag 28 februari, 19.00
 

Filminformation
Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte. Det är tidigt 70-tal - en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen.

I rollerna:
John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Robert John Burke, Japser Pääkönen

Regi - Spike Lee
Speltid - 2 tim 15 min
Genre - Drama, Action
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - BlacKkKlansman
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Kapernaum

Torsdag 7 mars, 19.00
 

Filminformation
Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta? Libanons officiella Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen - alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes, och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

I rollerna:
Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole

Regi - Nadine Labaki
Speltid - 2 tim 1 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Capharnaüm
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Förolämpningen

Torsdag 14 mars, 19.00
 

Filminformation
Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus i Beirut där de boende är kristna libaneser, bland dem bilmekanikern Toni och hans gravida fru. När Toni ryker ihop med Yasser om ett felaktigt monterat avloppsrör från sin balkong övergår osämjan snabbt från ord till rena våldsamheter. Inför rätten konfronteras männen inte bara med varandra utan också med sina egna fördomar, samtidigt som mediacirkusen snurrar allt snabbare. I det täta, Oscarsnominerade rättegångsdramat ”Förolämpningen” utvecklas ett simpelt gräl mellan två män till ett fall som uppmärksammas över hela Libanon.

I rollerna:
Kamel el Basha, Adel Karam, Rita Hayek, Camille Salameh

Regi - Ziad Doueiri
Speltid - 1 tim 52 min
Genre - Drama, Thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - L'insulte 
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Goliat

Torsdag 21 mars, 19.00
 

Filminformation
Kimmies far Roland ska snart inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller har vilja att anta. Det sociala arvet är dock tungt i släkten Henebro, där manlighet och stryka mäts i förmågan att vinna alla strider, något som Kimmie aldrig lyckats med.

Stöd för syntolkning
I samarbete med Föreningen Norden

I rollerna:
Sebastian Ljungblad, Joakim Sällquist, Davina Robinson

Regi - Peter Grönlund
Speltid - 1 tim 25 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Goliat
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Domaren

Torsdag 28 mars, 19.00
 

Filminformation
Oscarbelönade Emma Thompson spelar hovrättsdomaren Fiona, som försöker rädda livet på den svårt sjuke sjuttonåringen Adam (Fionn Whitehead från Dunkirk). Hans föräldrar vägrar honom en livsviktig blodtransfusion på grund av sin religiösa övertygelse. Lagen ger Fiona rätt att gå mot deras vilja, men vad vill Adam själv? Mötet dem emellan kommer att förändra bådas liv, och kanske ser hon i Adam det barn hon aldrig fått. Samtidigt måste Fiona kämpa för sitt äktenskap med Jack (Stanley Tucci) som trots att han älskar henne vill ha en affär med en annan kvinna, eftersom passionen i deras relation numera saknas. Domaren är baserad på Ian McEwans bok med samma titel.

I rollerna:
Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Rupert Vansittart

Regi - Richard Eyre
Speltid - 1 tim 45 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - The Children Act
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Beast

Torsdag 4 april, 19.00
 

Filminformation
Den problemtyngda, unga Moll lever i ett isolerat samhälle på ön Jersey. En dag finner hon sig hamna mitt emellan sin förtryckande familj och den förförande, hemlighetsfulla främling som är misstänkt för en serie brutala mord.

I rollerna:
Geraldine James, Jessie Buckley, Johnny Flynn

Regi - Michael Pearce
Speltid - 1 tim 47 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Beast
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

Euthanizer

Torsdag 11 april, 19.00
 

Filminformation
Veijo Haukka är en mekaniker vars fritidssyssla är att avliva gamla och sjuka djur. Den makabra sidosysslan till trots är Veijo alltid på djurens sida. Gentemot husdjursägarna har Veijo inte lika mycket empati. Petri Kettu tar sin hund till Veijo för att avlivas men Veijos hjärta smälter för hunden och han tar den som sitt husdjur. Så småningom kommer Veijos tro på mänskligheten tillbaka och från sitt hårda inre hittar han också lite utrymme för kärlek. Men när hunden, som ju borde redan vara död, inte är det eskalerar striden mellan den nya och den gamla hundägaren till våldsamma proportioner och till sist är det bara hunden som är oskyldig.

I samarbete med Föreningen Norden

I rollerna:
Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen

Regi - Teemu Nikki
Speltid - 1 tim 25 min
Genre - Drama, Thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Armomurhaaja
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

And Breathe Normally

Torsdag 25 april, 19.00
 

Filminformation
På flygplatsen i Reykjavik möts två kvinnor. Den ena kommer från Guinea Bissau och mellanlandar med ett falskt pass. Den andra är en ensamstående hemlös mamma som hoppas att provanställningen i
passkontrollen ska ge henne förutsättningar att ta hand om sin son. En film om om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv i grunden.

I samarbete med Föreningen Norden

I rollerna:
Babetida Sadjo, Kristín Þóra Haraldsdóttir, Patrik Nökkvi Pétursson

Regi - Ísold Uggadóttir
Speltid - 1 tim 35 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Andið eðlilega
Pris - 70 kronor inklusive fika och lotteri

 
Gå till Mobilversion