Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Detta blir andra året vi även visar Barnens Bio Kontrast, 3 gånger per säsong, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Barnens Bio Kontrast arrangeras med stöd från Hudiksvalls Kommun, Region Gävleborg,
Holmen Iggesund och Iggesunds Bruks Fonder.

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda säsong med Bio Kontrast. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.
 
För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas biljetterna endast online. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser. Sittplatserna runt om din bokning spärras automatiskt, för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén.
 
Ingen kassa kommer att finnas tillgänglig för att köpa biljetter på plats. För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns här på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vi kommer heller inte att servera fika denna säsong. Och vill ni ändå stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Denna säsong fortsätter, trots allt i Bio Kontrasts anda; starka filmer från olika länder och kulturer. Vi håller fysisk distans till varandra och upplever film tillsammans. Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Varmt välkomna att delta i fina och säkra bioupplevelser i höst!

Nyheter

Barnens Bio Kontrast

När vi går in i en biograf kan vi se fram emot ögonblicket då vi sätter oss ned i biostolen, lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På den vita duken kommer nya platser och personer snart dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara lyckliga, glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det som vi sett i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt, och de här nya personerna har mycket de vill förstå om filmen, om livet och sig själva i världen, kanske genom att prata om vad vi precis har upplevt tillsammans.

Barnens Bio Kontrast vill visa filmer som utmanar tankarna, som berättar om filmens historia, om oss människor och vad det innebär att leva, film från många olika länder och kulturer. Bio Kontrast har visat film för barn förut, exempelvis ”Resan till Melonia” under tidigt nittiotal. Då samlades över 200 biobesökare i salongen på Folkets Hus i Forsa.

Under vår andra säsong har vi som vanligt planerat in tre riktigt fina titlar på temat fantasi. En älskad film som blev inställd förra säsongen; ”Den oändliga historien” handlar om berättandets kraft – följ med till landet Fantasia, där det finns flygande drakar, stenjättar och unga bokälskare. Vi visar en knattebio för de mindre; ”Shoooms otroliga resa”, om lilla ugglan Shoooms spännande resa i den vildvuxna skogen. Vi avslutar med ”Glasblåsarns barn” som bygger på Maria Gripes bok, en saga om två syskon som blir bortrövade till ett land där ingen kärlek finns, en plats med häxor, spådomskonst och övernaturligheter. I dagsläget kommer vi bara att visa film denna säsong, men när tiderna förändras planerar vi att erbjuda konst efter filmen genom pyssel och skapande efteråt.

Filmerna är inte bara avsedda för barnpubliken, alla åldrar är välkomna, så länge vi är friska och symptomfria. Vi tar hand om varandra genom god distans och säker platsbokning online. Biografen är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: det finns tillgång till handsprit och handtvätt, gott om utrymme och salongen har max 50 bokningsbara platser med avstånd mellan sällskapen. Priset kommer vara 30 kronor per film.

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Denna säsong gäller bara förköp på www.bio.se. Vi har ej kassan öppen på grund av Coronapandemin.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

The French Dispatch

Torsdag 25 november, 19.00
 

Filminformation
THE FRENCH DISPATCH väcker liv i en samling historier från den sista utgåvan av en amerikansk tidskrift som publicerades i en fiktiv fransk stad under 1900-talet.

I rollerna:
Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray och Owen Wilson

Regi - Wes Anderson
Speltid - 1 tim 43 min
Genre - Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The French Dispatch
Pris - 80 kronor

Glasblåsarns barn

 

 

Söndag 28 november, 15.00
 

Filminformation
Marias Gripes berättelse ”Glasblåsarns barn” är på många sätt en klassisk saga om två syskon som blir bortrövade till ett land där ingen kärlek finns, berättad i en karg och uttrycksfull stil och med inslag av häxor, spådomskonst och övernaturligheter.
Men vid närmare betraktelse finns här ingen ren ondska eller godhet, utan människorna är snarare offer för olyckliga omständigheter och gör så gott de kan och förstår inte alltid när de gör någon illa.
I Anders Grönros filmversion har Gripes saga blivit en suggestiv, expressionistisk film med inslag av skräck men också av kärlek och försoning. Här tas filmens många konstnärliga möjligheter verkligen tillvara och sagan om Klas och Klara, deras fattiga föräldrar, de rika men olyckliga Härskaren och Härskarinnan samt de två häxorna Milda och Nana blir till en hyllning till filmkonsten.

I rollerna:
Stellan Skarsgård, Pernilla August, Lena Granhagen, Oliver Peldius m. fl.

Regi - Anders Grönros
Speltid - 1 tim 50 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Glasblåsarns barn
Pris - 30 kronor

Följ med på konst efter filmen. Vi målar glaslyktor som kan lysa oss genom mörka vinterkvällar. Begränsat antal platser, föranmälan till: barnensbiokontrast@gmail.com.

Världens värsta människa

Torsdag 2 december, 19.00

I samarbete med Föreningen Norden
 

Filminformation
Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.
”Världens värsta människa” var med i huvudtävlan, Cannes Filmfestival 2021.

I rollerna:
Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve, Herbert Nordrum

Regi - Joachim Trier
Speltid - 2 tim 1 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Verdens verste menneske
Pris - 80 kronor

 
Gå till Mobilversion