Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

   

Vi ville erbjuda alla barn Bio Kontrast på Folkan i Iggesund under 2020-2021, och det känns tråkigt att det inte varit möjligt på grund av pandemin. Men bättre tider stundar och i augusti håller vi därför Barnens Bio Kontrasts biodagar med fritt inträde till filmerna! Kom och se alla filmer eller bara en!
Vi har planerat coronasäkra aktiviteter efter filmerna på olika livsteman: rädsla, sorg och godhet, tillsammans med konstnären Maria Norén.

Vi har hittat fyra fina filmer som på ett eller annat sätt handlar om det som många av oss saknar idag: närhet och att mötas. Wolfwalkers är en vacker animation om tillhörighet, den sorgliga och lyckliga dramakomedin H is for Happiness berättar om vänskapens läkande kraft och Bröderna Lejonhjärta är en kärleksfull syskonsaga i kämpiga tider. Vi avslutar sommarlägret med en av tidernas bästa barnfilmer: Hugo och Josefinefter Maria Gripes bok.

 Biobiljetter bokas via Bio.se. Biljettbokningen öppnar senast tre veckor innan visningen. Till filmvisningen släpper vi 50 platser. 

Maxantal deltagare i workshop efter filmen är 8 st. Föranmälan till: barnensbiokontrast@gmail.com. Märk ditt mail ”Workshop” och ange vilka ni vill delta i. Avboka era platser om ni får förhinder så att någon annan får möjlighet att delta.

 

 


WOLFWALKERS - Tisdag 17 augusti 15:00


Irland är ockuperat. Robyn kommer dit med sin pappa, som har i uppdrag att utrota vargarna som hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Robyn trotsar pappa och ger sig ut i skogen och snart förstår hon att det inte är vargarna som är de hotfulla. Långsamt förvandlas hon till vad hennes pappa är satt att utrota. En saga om en magisk vänskap mellan två flickor som möts i 1600-talets Irland. Den som sett The Secret of Kells, Havets sång och The Breadwinner vet att det alltid blir blädande vacker sagoanimation när Tomm Moore gör film. Kritikerna är eniga om att Wolfwalkers är ett mästerverk för barn.
FILMEN VISAS PÅ ENGELSKA MED SVENSK TEXTNING.

Regi: Tomm Moore, Ross Stewart År: 2020
Genre: Animerad Spelfilm
Land: Irland
Språk: Engelska med svensk textning Längd: 100 min
Åldersgräns: 7 år
Biljettpris: Fritt inträde
Länk till trailer 

BRÖDERNA LEJONHJÄRTA - Onsdag 18 augusti 15:00

Kvällen då Skorpan ligger för döden berättar hans älskade bror Jonatan om
Nangijala, platsen dit du kommer när du dör. Där blommar körsbärsträdgårdarna och äventyren hägrar, lägereldarna brinner och i lågornas ljus berättas sagor från svunna tider. Men när bröderna återförenas i Nangijala upptäcker de att allt inte är vackert och gott i Körsbärsdalen och Törnrosdalen, där kämpar människorna mot tyrannen Tengils grymma förtryck. Filmen är baserad på Astrid Lindgrens berättelse om makt och motstånd, om sjukdom och liv, och om att våga vara både modig och rädd på samma gång. Filminstitutet har restaurerat filmen och gett oss en fantastiskt fin digital version som bara kan upplevas i biografen.

Regi: Olle Hellbom
År: 1977
Genre: Drama
Land: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 74 min
Åldersgräns: 7 år, rekommenderas från 9 år
Biljettpris: Fritt inträde

KONST EFTER FILMEN!

Kom och skapa med oss på tema Rädsla! Tillsammans med konstnären Maria Norén skapar vi och tänker kring rädsla. Deltagare stannar så länge de kan och vill. Stopptid kl. 18. Begränsat antal platser. Anmälan till: barnensbiokontrast@gmail.com

 

 

H IS FOR HAPPINESS - Torsdag 19 augusti 15:00


Candices familj är i sorg sedan hennes lillasyster dött. Hennes mamma har gått in i en depression och pappa går inte riktigt att prata med. Men Candice försöker hitta tillbaka till glädjen och lyckan mitt i all sorg, och när hon finner en ny vän i skolan - Douglas Benson from Another Dimension - använder de båda sina fantasi för att familjen ska hitta tillbaka till varandra. I filmen möter vi även mänskliga och varma karaktärer som Rike Farbror Brian och Miss Bamford med det rullande ögat. H is for Happiness är baserad på boken My Life As An Alphabet och talar allvar med värme och humor. En riktig pärla, att uppleva och skratta till tillsammans!

Regi: John Sheedy
År: 2019
Genre: Spelfilm
Land: Australien
Språk: Engelska med svensk text- ning
Längd: 96 min
Åldersgräns: 11 år, rekommenderas från 10 år med vuxet sällskap
Biljettpris: Fritt inträde
 
Länk till trailer

KONST EFTER FILMEN!

Skapa med oss på tema Sorg! Tillsammans med konstnären Maria Norén skapar vi och tänker kring sorg. Deltagare stannar så länge de kan och vill. Stopptid kl. 18. Anmälan till: barnensbiokontrast@gmail.com

 

 

HUGO OCH JOSEFIN - Fredag 20 augusti 15:00

Vad vore en sommar utan en sommarklassiker tillika en av Sveriges bästa barnfilmer genom tiderna? Filmen är baserad på Maria Gripes älskade bok med samma namn, och Maria Gripe skrev också manuset till filmen. Josefin är dotter till en präst och bor på landsbygden. Hon är ett ganska ensamt barn, till den dag då hennes mor anställer den vänlige trädgårdsmästaren Gudmarson och hon möter Hugo. Både Gudmarson och Hugo är lite annorlunda, precis som Josefin känner sig, och tillsammans får de en fantastisk sommar av värme och vänskap.

Regi: Kjell Grede
År: 1967
Genre: Spelfilm
Språk: Svenska
Längd: 82 min
Ålder: Barntillåten, rekommenderas från 7 år
Biljettpris: Fritt inträde

 KONST EFTER FILMEN!

Skapa med oss på tema Godhet! Tillsammans med konstnären Maria Norén skapar vi och tänker kring godhet. Deltagare stannar så länge de kan och vill. Stopptid kl.18. Anmälan till: barnensbiokontrast@gmail.com

 

Barnens Bio Kontrast arrangeras med stöd från Hudiksvalls Kommun, Region Gävleborg,
Holmen Iggesund och Iggesunds Bruks Fonder.

 

 

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Nytt för i år är att vi visar även Barnens Bio Kontrast, en gång i månaden, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda säsong med Bio Kontrast. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.
 
För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas biljetterna endast online. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser, varannan rad och flertalet sittplatser är spärrade för bokning för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén, samt på toaletterna.

Ingen kassa kommer att finnas tillgänglig för att köpa biljetter på plats. För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns här på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vi kommer heller inte att servera fika denna säsong. Och vill ni ändå stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Denna säsong fortsätter, trots allt i Bio Kontrasts anda; starka filmer från olika länder och kulturer. Vi håller fysisk distans till varandra och upplever film tillsammans. Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Varmt välkomna att delta i fina och säkra bioupplevelser i höst!

Nyheter

Barnens Bio Kontrast

När vi går in i en biograf kan vi se fram emot ögonblicket då vi sätter oss ned i biostolen, lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På den vita duken kommer nya platser och personer snart dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara lyckliga, glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det som vi sett i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt, och de här nya personerna har mycket de vill förstå om filmen, om livet och sig själva i världen, kanske genom att prata om vad vi precis har upplevt tillsammans.

Barnens Bio Kontrast vill visa filmer som utmanar tankarna, som berättar om filmens historia, om oss människor och vad det innebär att leva, film från många olika länder och kulturer. Bio Kontrast har visat film för barn förut, exempelvis ”Resan till Melonia” under tidigt nittiotal. Då samlades över 200 biobesökare i salongen på Folkets Hus i Forsa. I och med dagsläget kommer vi bara att visa film denna säsong, men när tiderna förändras planerar vi att erbjuda konst efter konstupplevelsen genom pyssel och skapande efter filmen, och en chans till möten med film och varandra på biografen – där vi upplever film allra bäst!

Filmerna är inte bara avsedda för barnpubliken, alla åldrar är välkomna, så länge vi är friska och symptomfria. Vi tar hand om varandra genom god distans och säker platsbokning online. Biografen är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer: det finns tillgång till handsprit och handtvätt, gott om utrymme och salongen har max 50 bokningsbara platser med avstånd mellan sällskapen. Priset kommer vara 30 kronor per film.

Konstveckan

Vi fortsätter med att visa filmer som går i konstens tecken under Hudiksvalls Konstvecka, även fast den är officiellt inställd på grund av Coronapandemin. Vi får se två fantastisk filmer, dansfilmen "Cunningham", samt ett konstnärsporträtt om Frida Kahlo. Dessa visas söndag 4 oktober från klockan 16.00.

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Denna säsong gäller bara förköp på www.bio.se. Vi har ej kassan öppen på grund av Coronapandemin.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

Sångklubben

INSTÄLLT
 

Filminformation
För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton.

I rollerna:
Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng m fl.

Regi - Peter Cattaneo
Speltid - 1 tim 53 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Military Wives
Pris - 80 kronor
Se trailer här

 

Cinema Paradiso

INSTÄLLT
 

Filminformation
EN AV ALLA TIDERS MEST ÄLSKADE FILMER FYLLER TRETTIO ÅR, DET FIRAS MED NYPREMIÄR PÅ BIO!

Giuseppe Tornatores episka mästerverk om vänskapen mellan en filmmaskinist på den italienska landsbygden och en filmgalen liten pojke är en av alla tiders mest älskade filmer. I en omröstning bland läsarna i brittiska The Guardian utsågs den till historiens bästa film. Nu fyller den legendariska filmen 30 år och återvänder i nyrestaurerat skick för att återigen få folk att skratta, gråta och värmas i biosalongen. Filmen belönades med såväl en Oscar som en Golden Globe i kategorin Bästa utländska film plus Juryns stora pris i Cannes. Oavsett hur många gånger du sett filmen så har du aldrig sett den så gnistrande vacker som nu.

I rollerna:
Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili, Jacques Perrin

Regi - Giuseppe Tornatore
Speltid - 2 tim 4 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Nuovo Cinema Paradiso
Pris - 80 kronor
Se trailer här

 
Gå till Mobilversion