Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

PROGRAM BIO KONTRAST

Bio Kontrast är öppna visningar på torsdagar klockan 19.00. Entrépris 80 kronor. Förköp biljetter på BIO.se. Biljetterna släpps 3 veckor innan visningen.

Detta blir andra året vi även visar Barnens Bio Kontrast, 3 gånger per säsong, som söndagsmatiné för 30 kronor.

Barnens Bio Kontrast arrangeras med stöd från Hudiksvalls Kommun, Region Gävleborg,
Holmen Iggesund och Iggesunds Bruks Fonder.

Nya restriktioner från 12 januari

Under hösten har vi fortsatt att spärra stolar mellan varje sällskap under våra biovisningar för att skapa avstånd och begränsa antalet besökare till varje film.

Med de nya direktiven från den 12 januari, så har Vi har nu tagit ett beslut att fortsätta på samma vis, fast vi återgår till att spärra alla stolar runt om också, precis som det var i september 2021. Det blir då ett maxtak på 50 besökare och Vi kommer inte kräva covidpass under våra biovisningar. Vi vill inte exkludera någon, vare sig man är vaccinerad eller inte. Oavsett, så håll avstånd, visa hänsyn till varandra och tvätta och sprita händerna noga. Det finns en station med handsprit vid entrén. Detta kan givetvis ändras under säsongen, beroende på nya direktiv från regeringen.

För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns på Iggesunds Folkets Hus hemsida samt på nästa sida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vill ni stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen! Tänk på att boka plats i god tid och avboka om du inte kan komma så någon annan får möjlighet!

Vi vill också passa på att tacka dig för att du besöker oss!

Välkommen och väl mött i biomörkret önskar,
Bio Kontrast och Iggesunds Folkets Hus med personal

Guide för bokning av biobiljetter på bio.se

Hur gör du för att boka biljetter online på bio.se?

För det första så behöver du Bank-ID, mobilt eller annat. Du betalar via Klarnas betallösningar.

Gå in på www.bio.se, är du ny på sidan så kommer det komma upp en ruta som frågar var din position är. Antingen klickar du i Automatisk positionering och klickar tillåt positionering eller så skriver du in Iggesund i rutan nedanför.

Har du tidigare varit in på bio.se och har annan stad och vill ändra till Iggesund så gör du det på ikonen uppe till höger bredvid förstoringsglaset.

Då listas filmerna som visas närmaste veckan. Biljetterna till filmerna på Iggesunds Folkets Hus släpps 3 veckor innan första visningen. Så uppe till vänster så kan du klicka på SENARE för att välja det datumet du är intresserad av.

Klicka sedan på den film du vill köpa biljetter till. Klicka sedan på Tiden till vänster under 1. VÄLJ BIOGRAF OCH FÖRESTÄLLNING.

Nu får du välja hur många biljetter du vill köpa och plats i salongen.
På denna biograf, precis som alla andra, så sitter man på sina bokade
platser när man kommer till bion sen.

När du har valt antal biljetter och platser, så är det dags att slutföra biljettköpet genom att klicka på KÖP-knappen nere till höger på Salongsöversikten.

Nu får du upp en ruta från Klarna, som vill att du fyller i dina uppgifter, om du inte redan gjort det tidigare vid någon onlineköp med Klarna. Klicka på SLUTFÖR KÖP och signera ditt köp med ditt Bank-ID.

När biljettköpet är avslutat så får du din biljett skickad till dig på din e-postadress. Den ska du visa upp vid ingången till biosalongen.

Med förköpt biljett SLIPPER DU STÅ I KÖ TILL KASSAN.

Välkommen
och väl mött i biomörkret! 

The Hand of God

Torsdag 13 januari, 19.00
 

Filminformation
Berättelsen om en pojke i 1980-talets tumultartade Neapel. En berättelse om öde och familj, sport och film, kärlek och saknad.

I rollerna:
Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo

Regi - Paolo Sorrentino
Speltid - 2 tim 10 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - È stata la mano di Dio
Pris - 80 kronor

Spencer

Torsdag 20 januari, 19.00
 

Filminformation
Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet. Kristen Stewart är Oscartippad för sin mästerliga gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket till Spencer, som regisserats av mannen bakom Jackie.I rollerna:
Kristen Stewart, Jack Farthing, Timothy Spall, Sally Hawkins, Sean Harris

Regi - Pablo Larraín
Speltid - 1 tim 57 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Spencer
Pris - 80 kronor

Ninjababy

Torsdag 27 januari, 19.00
 

Filminformation
En komedi om att falla - och komma upp på fötterna igen. Ninjababy är berättelsen om den 23-årige Rakel, som upptäcker att hon är 6 månader gravid efter en inte så romantisk one-night stand. Rakel har aldrig velat bli mamma och tycker att det är tillräckligt svårt att ta hand om sig själv, vilket gör att moderskapsuppgiften verkar omöjlig

I rollerna:
Kristine Kujath Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi

Regi - Yngvild Sve Flikke
Speltid - 1 tim 39 min
Genre - Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Ninjababy
Pris - 80 kronor

Sanna mödrar

Torsdag 3 februari, 19.00
 

Filminformation
Efter en lång och fruktlös kamp för att bli gravid bestämmer sig Satoka och hennes man för att adoptera en pojke. Lyckan är total, men inte för evigt. Några år senare ringer telefonen. En kvinnoröst säger: ”Jag vill ha tillbaka mitt barn!”

Efter ”Under körsbärsträden” och ”Mot solnedgången” är den fyrfaldige Cannesvinnaren Naomi Kawase tillbaka med en ny och rörande film.


I rollerna:
Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Reo Sato, Aju Makita, Miyoko Asada, Hiroko Nakajima

Regi - Naomi Kawase
Speltid - 2 tim 10 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Asa ga kuru
Pris - 80 kronor

Benedetta

Torsdag 10 februari, 19.00
 

Filminformation
Det är 1600-tal och pesten härjar i Italien. Nunnenovisen Benedetta ser visioner av Jesus, något som både skrämmer och inspirerar den allestädes närvarande katolska kyrkan. Själv tar hon tillfället i akt att leva ut sina begär efter makt och sexuell tillfredställelse. Paul Verhoeven (Robocop, Basic Instinct) följer upp Elle med en maximalistisk och barock skröna där inget i ett nunnekloster förblir heligt. Med Virginie Efira och Charlotte Rampling i huvudrollerna.

I rollerna:
Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson

Regi - Paul Verhoeven
Speltid - 2 tim 11 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Benedetta
Pris - 80 kronor

Clara Sola

Torsdag 17 februari, 19.00
 

Filminformation
40-åriga Clara tros ha en speciell kontakt med Gud. Hon är ett "helgon" i en by i behov av hopp, medan hon själv finner sin tröst i naturen. Medan mamman gör allt hon kan för att hålla tillbaka Claras utveckling som kvinna, lyckas hon inte kväva hennes sexuella lust. När en ung man dyker upp i familjens liv väcks en stark åtrå hos Clara som leder henne ut på outforskad mark där hon överskrider både fysiska och övernaturliga gränser.

I rollerna:
Wendy Chinchilla Araya, Daniel Castañeda Rincón, Ana Julia Porras Espinoza, Flor María Vargas Chavez

Regi - Nathalie Álvarez Mesén
Speltid - 1 tim 48 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Clara Sola
Pris - 80 kronor

The Power Of The Dog

Torsdag 24 februari, 19.00
 

Filminformation
En karismatisk och dominant ranchägare spårar ur när hans bror dyker upp tillsammans med sin nya fru och hennes son. Han plågar dem - ända tills något oväntat inträffar.

I rollerna:
Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons

Regi - Jane Campion
Speltid - 2 tim 5 min
Genre - Drama, Västern
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Power Of The Dog
Pris - 80 kronor

Parallella mödrar

Torsdag 3 mars, 19.00
 

Filminformation
Förstföderskorna Janis och Ana har två saker gemensamt: båda är singlar vars graviditeter var oplanerade. De känner inte varandra men hamnar i samma sal på sjukhuset. Janis som är mitt uppe i livet ångrar ingenting och ser fram mot barnets ankomst. Tonåriga Ana är rädd och osäker men vill inte behöva förlita sig på sina upptagna föräldrars hjälp. De båda mödrarna knyter oväntade band som kommer att förändra deras liv på ett omvälvande sätt. Pedro Almodóvar är i högform när han berättar en fängslande historia om moderskärlekens kraft, och om sökande efter ursprung och släktskap. Janis gestaltas av Penélope Cruz, som utsågs till bästa kvinnliga skådespelare i Venedig för sin starka prestation.I rollerna:
Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Julieta Serrano, Rossy De Palma

Regi - Pedro Almodóvar
Speltid - 2 tim 3 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Madres paralelas
Pris - 80 kronor

Kupé nr. 6

Torsdag 10 mars, 19.00
 

Filminformation
Laura pluggar arkeologi i Moskva och bestämmer sig för att bege sig till Murmansk för att äntligen få se de unika hällristningar hon så länge varit besatt av. Hon kysser sin flickvän adjö och hoppar på tåget. I tågkupén möter hon en fåordig vodkahalsande ryss. Inte precis kärlek vid första ögonkastet, men som gjort för en trevande och otippad vänskap. En varm, rolig, skitig och onykter roadmovie på räls.

I rollerna:
Dinara Drukarova, Yuriy Borisov, Seidi Haarla

Regi - Juho Kuosmanen
Speltid - 107 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Hytti nro 6
Pris - 80 kronor

Belfast

Torsdag 17 mars, 19.00
 

Filminformation
I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familljekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.

I rollerna:
Jamie Dornan, Caitriona Balfe, Judi Dench, Ciarán Hinds, Jude Hill m fl.

Regi - Kenneth Branagh
Speltid - 1 tim 37 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Belfast
Pris - 80 kronor

Himmel över Libanon

Torsdag 24 mars, 19.00
 

Filminformation
Uttråkad med livet i den lilla schweiziska alpbyn åker den unga Alice till Libanon för att jobba som aupair. Där blir hon häftigt förälskad i Joseph, en uppfinningsrik astronom som har stora drömmar om att skicka den första libanesen till rymden. Alice känner att hon hittat ett hem i Josephs varm, välkomnande familj. Lyckan lyser i deras liv. Sedan kommer kriget. Charmigt, poetiskt och politiskt skildras ett lands våldsamma nutidshistoria med en djupt mänsklig och kärleksfull blick.

I rollerna:
Alba Rohrwacher, Wajdi Mouawad, Isabelle Zighondi

Regi - Chloé Mazlo
Speltid - 1 tim 32 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Sous le ciel d'Alice
Pris - 80 kronor

Alltid nära dig

Torsdag 31 mars, 19.00
 

Filminformation
Den ensamstående fönsterputsaren Johns tillvaro kretsar kring hans fyraårige son Michael, vars mamma lämnade dem kort efter födseln. Nu står John inför sitt livs svåraste beslut - han har fått veta att han bara har månader kvar att leva, och måste hitta en kärleksfull familj som kan ge hans älskade son en trygg uppväxt. Han träffar en rad möjliga adoptivföräldrar, men hur bedömer man en familjs lämplighet att ha hand om ens barn efter ett kort möte? Under sitt sökande tar John vara på de dyrbara stunderna med Michael, samtidigt som han måste komma på ett sätt att förklara för honom vad som snart kommer att hända i deras liv.

I rollerna:
James Norton, Daniel Lamont, Eileen O'Higgins

Regi - Uberto Pasolini
Speltid - 1 tim 35 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Nowhere Special
Pris - 80 kronor

Taikon

Fredag 8 april, 18.00 (OBS Dag och tid)

Vi uppmärksammar Internationella Romadagen genom att visa filmen ”Taikon” med samtal efteråt, i samarbete med Hälsinglands Museum.

I museet kan ni just nu besöka utställningarna ”Katitzi!” – med originalillustrationer från de olika utgåvorna av Katarina Taikons Katitziböcker om den egensinniga romska flickan Katitzi – och permanentutställningen ”Rosa Taikon – konsten och kampen”, där vi får möta Katarinas syster Rosa Taikons liv och arbete.

Vi samarbetar även med Biblioteken i Hudiksvalls Kommun denna dag. Mer information kommer senare. OBS! Filmen startar 18.00!

Filminformation
Ett djupgående porträtt av en av våra mest älskade författare och debattörer.

De självbiografiska böckerna om Katitzi gjorde Katarina Taikon till en av våra mest lästa och älskade barnboksförfattare. En mindre känd sida av Taikons arbete är den kamp hon förde för romernas medborgerliga rättigheter i Sverige under 1960- och 70-talen. Genom unika bilder får vi följa ett fascinerande livsöde som gjorde ett tydligt avtryck på Sverige under åren då folkhemmet växte fram och en grupp lämnades utanför – romerna.

Journalisterna och författarna Lawen Mothadi och Gellert Tamas har med ett gediget arkivmaterial i botten skapat ett personporträtt som är lika angeläget som berörande.


I rollerna:
Katarina Taikon, Olof Palme, Rosa Taikon

Regi - Lawen Mohtadi, Gellert Tamas
Speltid - 1 tim 34 min
Genre - Dokumentär, Biografi
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Taikon
Pris - 80 kronor

Romeo & Julia

Torsdag 21 april, 19.00
 

***** ”Josh O’Connor and Jessie Buckley captivate in a pacy, painterly and emotionally raw production” – Guardian

***** ”Riveting. A testament to the power of the imagination” – Daily Telegraph

**** ”All the verve of a slickly edited movie, yet still exudes an aura of raw theatricality” – The Times

Filminformation
Kritikerhyllade Romeo och Julia från National Theatre är en fantastisk hybrid mellan film och teater som skapades under coronapandemin. Stjärnorna Jessie Buckley och Josh O’Connor spelar kärleksparet.

National Theatre i London har gjort en fascinerande och originell inspelning av Shakespeares klassiker under pandemin, där man utnyttjat teaterbyggnadens alla utrymmen som spelplats.

Romeo och Julia riskerar allt för att får vara tillsammans. Deras familjer är i fejd, men paret söker en glädjefylld och passionerad framtid tillsammans, medan våld utbryter runt omkring dem.


I rollerna:
Jessie Buckley, Josh O’Connor, Tamsin Greig, Fisayo Akinade m. fl.

Regi - Simon Godwin
Speltid - 1 tim 35 min
Genre - Teater
Åldersgräns - Ej granskad
Originaltitel - Romeo & Juliet
Pris - 80 kronor

Annette

Torsdag 28 april, 19.00
 

Filminformation
Annette berättar historien om komikern Henry (Adam Driver) och den internationellt berömda sångerskan Ann (Marion Cotillard). I rampljusets sken är de det perfekta paret; lyckliga och glamorösa. När deras dotter, Annette föds - ett barn med en mycket speciell gåva - kommer deras liv att förändras för alltid.

I rollerna:
Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Kiko Mizuhara

Regi - Leos Carax
Speltid - 2 tim 21 min
Genre - Drama, Musikal, Romantik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Annette
Pris - 80 kronor

 
Gå till Mobilversion