Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05 |

Fax: 0650 - 218 95 |
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Digitala visningar

Kommande säsong, våren 2017, kommer vi att visa: Program ej satt ännu.

Förköp på tel. 0650-221 05 eller post@folkan.com eller direkt i kassan. 

Från National Theatre i London 

The Audience 

OBS! Denna föreställning är inspelad, alltså ej direktsänd! Textad

r 29 april 
kl. 19 - 21.45


Folkets Hus och Parker och NT Live visar en efterlängtad repris av The Audience från National Theatre i London. I huvudrollen ser vi filmstjärnan Helen Mirren. Föreställningen är inspelad och textas på svenska.

Oscarsvinnaren Helen Mirren spelar återigen drottning Elizabeth II i pjäsen The Audience. Förra gången Mirren spelade drottningen var i filmen The Queen, som gav Helen Mirren en Oscar för bästa skådespelerska! The Audience är skriven av Peter Morgan (Oscarsnominerad för sitt manus till The Queen) och regisseras av Stephen Daldry.

Pjäsen fantiserar ihop diskussioner mellan Hennes Majestät och ett antal olika premiärministrar hon mött, under deras återkommande privata veckomöten. Bland annat får vi följa möten med Winston Churchill, Margaret Thatcher och David Cameron.

Det är inte första gången Helen Mirren är med i en livesänd pjäs. Hon gjorde huvudrollen i den allra första från National Theatre 2009: Fedra, som sågs av 50 000 människor på 273 biografer runt om i världen. Det motsvarar sju veckors utsålda hus på London-teatern där pjäsen spelades.

REGI: Stephen Daldry
I ROLLERNA: Helen Mirren, Paul Ritter, Haydn Gwynne, Rufus Wright
SCENOGRAFI: Bob Crowley
LJUSDESIGN: Rick Fisher
MUSIK: Paul Arditti

TEXT: Svensk text
SPELTID: 2 tim 45 min (inkl 1 paus)
Pris: 200 kronor

Från National Theatre i London
War Horse

OBS! Denna föreställning är inspelad, alltså ej direktsänd! Textad
Lör 13 maj
kl. 19 - 22

Folkets Hus och Parker visar en efterlängtad repris av War Horse från National Theatre i London. Sedan premiären 2007 har pjäsen blivit en stor internationell succé, och trollbundit flera miljoner teaterbesökare världen runt. Föreställningen är inspelad och textas på svenska.

Pjäsen bygger på Michael Morpurgos bästsäljande roman, och är bearbetad för teatern av Nick Stafford. War Horse tar publiken med sig på en fantastisk resa genom ängarna på landsbygden i Devon till skyttegravarna i första världskrigets Frankrike.

Pjäsen är ett uppfinningsrikt, starkt gripande och fantasifullt dramafyllt av medryckande musik och sånger. I centrum står de otroligt verklighetstrogna, fullskaliga häst-dräkterna/dockorna skapade av sydafrikanska Handspring Puppet Company, som blivit till frustande, galopperande, framrusande hästar för scenen.

Missa inte möjligheten att uppleva denna milstolpe i teaterhistorien på en bio nära dig.

TEXT: Svensk text
SPELTID: 3 tim (inkl 1 paus)
Pris: 220 kronor

 
Gå till Mobilversion