Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Hej alla,

Trots en pågående pandemi så har vi haft fullt upp här på Iggesunds Folkets Hus, vi har passat på att fräscha upp våra lokaler och haft fullt många små grupper som använt våra rymliga och tillpiffade konferensrum.

Nu är sommaren här, så då passar vi på att ta lite semester här på Folkets Hus, och tackar härmed alla våra besökare och kunder under våren så väldigt mycket! Vi är åter tillbaka i början av augusti.

Iggesundsrevyn 2021/2022

Vi hoppas, tror och håller tummarna för att kunna erbjuda er en revy på nyårsafton 2021. Det är redan en hel del bussbolag som har bokat biljetter. Brytpunkten där vi än en gång får skjuta upp premiären är i slutet av september, men vi hoppas att vi kommer att slippa det i år.

Platsen där jag bor

Iggesunds skola, Iggesunds Folkets Hus och Holmen Iggesund samarbetar med en teaterföreställning om Iggesunds historia och samtid, där elever kommer att spela just skolelever i föreställningen.
Regi och idé: Cia Olsson, Manus: Erika Wachenfeldt.

Premiär beräknad till våren 2022. Mer information kommer senare.

Konferensrummen

Under denna pandemi som varit, så har vi passat på att fräscha till våra 3 konferensrum och ett av rummen har vi förvandlat till en minibio/konferensrum som vi nu har döpt om till Narnia-rummet.

Vi har även investerat i ett konferenssystem från Logitech, med mikrofoner och 360-kamera för er att använda vid era onlinekonferenser. Det finns även en Chromecast Ultra att tillgå, för den som behöver det.

I alla konferensrum så finns det projektorer och högtalare för era presentationer med mera.

I Narnia-rummet så ska det finnas möjlighet för kreativitet för den som vill, för både barn och vuxna. Ett rum för skol - och barnbio, men även vanliga konferenser. Det är ett rum som bejakar allas kreativa sidor. Här finns det ett 7.1 biosurroundsystem för en härlig bioupplevelse.

Konferensrum Halvan

Konferensrum Lillika

Konferensrum Narnia

Barnens Bio Kontrast Sommarläger 2021

I biografen ser vi fram emot stunden när lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På duken kommer platser och personer att dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det vi upplevt i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt. Vår inre värld har blivit lite större.

Vi ville erbjuda alla barn Barnens Bio Kontrast på Folkan i Iggesund under 2020-2021, och det känns tråkigt att vi inte kunnat genomföra det. Men bättre tider stundar och i augusti håller vi därför Barnens Bio Kontrasts biodagar!

Vi har planerat för coronasäkra aktiviteter efter filmerna på olika livsteman: rädsla, sorg och godhet, tillsammans med konstnären
Maria Norén. Vi har hittat fyra fina filmer som på ett eller annat sätt handlar om det som många av oss saknar idag: närhet och att mötas.

Wolfwalkers är en vacker animation om tillhörighet, den sorgliga och lyckliga dramakomedin H is for Happiness berättar om vänskapens läkande kraft och Bröderna Lejonhjärta är en kärleksfull syskonsaga i kämpiga tider. Vi avslutar sommarlägret med en av tidernas bästa barnfilmer: Hugo och Josefin, efter Maria Gripes bok.

17 augusti - Wolfwalkers
18 augusti - Bröderna Lejonhjärta
19 augusti - H is for Happiness
20 augusti - Hugo och Josefin

En ljusare framtid kommer! Håll ut!

VÄLKOMNA!

Bio

Vi kör igång med de vanliga Biovisningarna 8 september. Vi kör som vanligt onsdagar och söndagar, med dagbio sista fredagen varje månad. Det är ännu lite svårt att veta vad det blir för film på premiären, då många filmer fortfarande flyttas fram med kort varsel. Men vi längtar efter att få öppna upp salongen för er biobesökare igen!

Bio Kontrast

Med dagens lättare restriktioner så har vi nu bestämt att vi kör igång med våra Bio Kontrast-visningar i höst. Med reservation att nya restriktioner och direktiv kan ändra det.

Vi kommer att visa totalt 13 filmer med start den 9 september och avslutas 2 december. Vi tycker vi har hittat ett gäng härliga filmer att visa för er.

Tyvärr så kommer vi inte att kunna erbjuda fika efter filmen på grund av pandemin, men vi kommer att ha kiosken öppen för er som är sugen på lite biogodis. Vi kommer heller inte att ha något lotteri innan filmen på grund av samma orsaker.

Förköp av biljetter är det som gäller, precis som senast. Och man sitter där man bokat. Allt för att göra saker och ting så coronasäkert som möjligt! På grund av detta, så ser vi gärna att ni går in i salongen så fort som möjligt också.

Avslutande ord

Med detta så vill vi önska alla en trevlig sommar och på återseende!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med Personal

---------

Nyhetsbrev November-December 2020

Hej alla,

Då börjar vi närma oss julen och ett nytt år. Precis som att landets Folkets Hus har det svårt, så får även vi lite motgångar under denna pandemi. Nedan kommer ni få läsa vad det innebär.

Golden Hits-kväll

Nu på lördag så kommer Tjernström & Nyberg och kör en helkväll med gamla godingar i och med deras Golden Hits-show. Det finns fortfarande biljetter kvar och i entréavgiften på 280 kronor så ingår det en riktigt god varmrätt.

Det som serveras är fläskfilé med krossad potatis och en ljuvlig pepparsås. Biljetter kan ni köpa på knappen nedan. Kom ihåg att anmäla matallergi om det finns.

Hjärtligt välkomna till Iggesunds Folkets Hus på en Golden Hits-kväll den 14 november klockan 19.00!

Iggesundsrevyn

Med stor sorg i våra revyhjärtan, så måste vi tyvärr meddela att vi flyttar fram årets revypremiär. Vi hoppas kunna bjuda er på något alldeles extra när det är dags. Detta på grund av den rådande situationen med Coronapandemin och den ökade risken för ny smittspridning. Vi är inget utan er och vi önskar att ni ska ta hand om varandra och er själva i dessa Coronatider.
Vi planerar nytt premiärdatum till 31/12 2021. Revykramar i massor!

Julmarknaden

Iggesunds Intresseförening har valt att inte hålla någon julmarknad utomhus i år och vi har bestämt att vi då inte kommer att hålla något inomhus som traditionen bör. Detta är på grund av tidigare nämnda orsaker, att Coronasmittan ökar, så vill vi inte äventyra något.

Biografen

Vi kommer att visa alla inbokade filmer som vi visar på torsdagar. Närmast imorgon är en ny filmatisering av Charles Dickens DAVID COPPERFIELD som vi rekommenderar å det varmaste. Vi har film inbokade på torsdagar fram till 3 december och det är riktigt fina filmer vi visar. Vi avslutar med den klassiska filmen CINEMA PARADISO, en hyllad och prisvinnande klassiker, utnämnd till en av de bästa filmerna genom tiderna tillsammans med Citizen Cain.

Tyvärr så är de flesta nya filmerna framflyttade till nästa år, men Colin Nutleys filmatisering av sin populära TV-serie BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP får premiär denna månad och den kommer vi att visa som dagbio den 27 november klockan 14.00! Blir det en rejäl publiktillströmning (max 50 personer) så slänger vi förmodligen in en kvällsvisning någon kväll efter den 27 november. Det finns även planer på att visa några julfilmer sista söndagen innan julafton. Vi lägger ut information på vår hemsida, på Facebook och Instagram när det är spikat och klart.

Kommande program:

 Tors 5 november

Corpus Christi

Bio Kontrast
  Tors 12 november

David Copperfields äventyr och iakttagelser

Bio Kontrast
  Tors 19 november

Vi två

Bio Kontrast
 

Sön 22 november

Den oändliga historien

Barnens Bio Kontrast

  

Tors 26 november

Sångklubben

Bio Kontrast

  

Fre 27 november

Bröllop, begravning och dop - Filmen

Dagbio

 Tors 3 december

Cinema Paradiso

Bio Kontrast
       
          
          

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda biosäsong på Iggesunds Folkets Hus. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.

För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas gärna biljetterna online. Dock kommer kassan att finnas öppen, men ingen kontant hantering kommer att ske. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser. Man kan sätta sig var man vill i salongen, men platserna bredvid, framför, bakom och diagonalt kommer att bli spärrade för bokning, för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén, samt på toaletterna.För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vill ni stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med personal
 

(Du kommer att få ett verifieringsmail för att aktivera funktionen)
     
 
Gå till Mobilversion