Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Nyhetsbrev December 2021/Januari 2022

Hej alla,

Ni har väl inte missat att vi ska köra revy igen? Iggesundsrevyn har premiär på Trettondagsafton 2022. Vi har även en hel del annat planerat under vintern och våren också. Bland annat biovisningar och teatrar.

Iggesundsrevyn

Biljetterna säljs som smör i vintersolskenet, så skynda att köpa dig ett par biljetter. Eller varför inte ge bort i julklapp till nära och kära? Det finns ströplatser kvar på premiären på Trettondagsafton klockan 19.00.

Vaccinationsbevis

Detta evenemang kräver att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

 

Under ett mindre telefonmöte idag så har arrangerande klubbar beslutat att ställa in julgransplundringen. Detta med tanke på rådande covidläge och restriktioner/direktiv från regeringen.

Tanken är att vi förhoppningsvis kan ha en barnfest lite längre fram på året med biofilm och trollkarl. Vi har ju 200 godispåsar som vill ha nya hem

Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År,
Arrangerande klubbar och Folkets Hus

Bion

Just nu är det uppehåll med biovisningarna, då Iggesundsrevyn förbereder och bygger för deras revy. Vi kör igång igen den 12 januari och vi tycker att vi har ett starkt program framöver. Först ut så provar vi att köra med matinéfilmsvisningar på onsdagar istället för söndagarna (Iggesundsrevyn har sina förställningar då), med start lite senare på eftermiddagen än brukligt. Premiärfilmen blir BAMSE OCH VULKANÖN klockan 17.00. Som följs upp på kvällen av nyfilmatiseringen av UTVANDRARNA med bland annat Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed.

Bio Kontrast

Nu har Bio Kontrast-gänget haft sitt möte och än en gång så har de tagit fram ett väldigt starkt och fint program under vårsäsongen. Premiären blir på torsdag 13 januari då vi visar det starka italienska dramat THE HAND OF GOD. Filmen sägs vara till stor del regissören Paolo Sorrentinos personliga berättelse, men står dessförutan på stadiga ben. Vi uppmärksammar även den Internationella Romadagen genom att visa filmen TAIKON den 8 april, med både film och samtal efter filmen.

Barnens Bio Kontrast

Höstens Barnens Bio Kontrast-visningar har varit otroligt uppskattade och därför fortsätter vi med denna satsning och premiären blir någon gång på sportlovet. Vi hoppas att kunna erbjuda konst efter filmen som vi kört med under hösten. Men självklart så måste vi följa regeringens rekommendationer. Därför är inget helt hugget i sten, som vanligt i dessa tider.

Vaccinationsbevis

Under hösten har vi fortsatt att spärra stolar mellan varje sällskap under våra biovisningar för att skapa avstånd och begränsa antalet besökare till varje film.

Vi har nu tagit ett beslut att fortsätta på samma vis, fast vi återgår till att spärra alla stolar runt om också, precis som det var i september 2021. Detta då vi sällan fått mer än 100 besökare till våra biofilmer. Och märker vi ett stort tryck på en film, så sätter vi hellre in en extra visning istället.

Vi kommer därför inte kräva vaccinationsbevis under våra biovisningar och vill inte exkludera någon, vare sig man är vaccinerad eller inte. Vi vill att alla ska vara välkomna för att se underbara biofilmer, och tror att möjligheten att kunna hålla avstånd och visa hänsyn till varandra är det bästa. Det finns även station med handsprit vid entrén.

För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vill ni stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen! Tänk på att boka plats i god tid och avboka om du inte kan komma så någon annan får möjlighet!

Vi vill också passa på att tacka dig för att du besöker oss!

Bioprogrammet

 

Bamse och Vulkanön

12 januari
Matiné

Läs mer

  

Utvandrarna

12 & 16 januari
Kvällsfilm

Läs mer

  

The Hand of God

13 januari
Bio Kontrast

Läs mer

 

 

Sing 2

19 januari
Matiné

Läs mer

  

The King's Man

19 januari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Spencer

20 januari
Bio Kontrast

Läs mer

 

Jag är Zlatan

23 & 26 januari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Aja, baja, Alfons Åberg

25 januari
Knattebio

Läs mer

  

Pelle Kanin 2: På rymmen

26 januari
Matiné

Läs mer

 

Ninjababy

27 januari
Bio Kontrast

Läs mer

  

Ur spår

30 januari & 6 februari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Belfast

3 februari
Bio Kontrast

Läs mer

 

Morbius

9 februari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Benedetta

10 februari
Bio Kontrast

Läs mer

  

Comedy Queen

13 februari
Kvällsfilm

Läs mer

 

Mamma Mu hittar hem

16 februari
Matiné

Läs mer

  

Uncharted

16 & 20 februari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Clara Sola

17 februari
Bio Kontrast

Läs mer

 

Vem spökar, Alfons Åberg?

22 februari
Knattebio

Läs mer

  

Tisdagsklubben

23 & 27 februari
Kvällsfilm

Läs mer

  

Power of the Dog

24 februari
Bio Kontrast

Läs mer

           
    


 

Avslutande ord

Med detta så vill vi önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med Personal

Nyhetsbrev November/December 2021

Hej alla,

Då är vi igång med biljettförsäljningen till nästa års revy "Iggesundsrevyn Blandar och Ger!". Premiären är på Trettondagsafton 2022. Det har varit ett otroligt tryck och vi märker av att folk verkligen har längtat efter detta, nu när regeringen har lättat upp restriktionerna under pandemin.

Vi kommer att bjuda er på något alldeles extra och vi hoppas att ni verkligen ser fram emot detta nu.

 

Teater

Hudiksvalls Kommun har en del teaterföreställningar som anordnas i huset. Först ut är redan nu på torsdag, 4 november klockan 13.00, då Teater Peró sätter upp "Vem ser Dim?". En funkisföreställning som riktar sig till barn med särskilda behov och/eller NPF.

Synopsis
En pjäs om att vara väldigt liten.. men ändå inte minst.
I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim.

Lördagen den 13 november så sätter Dockteatern Tittut upp föreställningen "Petras Prick" som riktar sig till barn i åldrarna 2 till 6 år.

Synopsis
När Petra vaknar en morgon är det något som inte alls känns bra. Snart upptäcker hon en tom fläck på pälsen. En av Petras tusen prickar är BORTA!
En prick mer eller mindre i pälsen gör väl ingen skillnad. Eller? Ville den inte vara hos Petra längre? För att få en envis prick att stanna måste den få bestämma lite själv. Kommer den då tillbaka – ja, då har man en riktig vän.

Föreställningen bygger på en bok av Maria Nilsson Thore som Augustprisnominerades 2011.

 

Bion

Då är vi inne i november månad och det är inte så många biovisningar kvar på detta året. Precis som vanligt när det är en vinter vi kör med revy, så avslutar vi biosäsongen efter första veckan i december.

Men bioprogrammet är fullproppat med otroligt bra filmer. Allra störst är nog filmatiseringen av Tage Danielssons klassiska animerade kortfilm om Karl-Bertil Jonsson. Ungdomen som tar från de rika och ger till de fattiga. Filmen "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" har premiär hos oss den 14 november och regisseras av Hannes Holm. Vi avslutar höstsäsongen med Disney för de yngre och kvällsfilmen är inte bestämd ännu. Bion är åter tillbaka veckan efter Trettondagshelgen som vanligt.

 

Eternals

3 november
7 november

Kvällsfilm

Läs mer

  

Charlatan

4 november
Bio Kontrast

Läs mer

 

Ron rör om

7 november
Matiné

Läs mer

 

The Card Counter

10 november
Kvällsfilm

Läs mer

 
 

The Father

11 november
Bio Kontrast

Läs mer

 

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

14 november
Matiné & Kvällsfilm
17 november
Kvällsfilm
26 november
Dagbio

Läs mer

 

Lena

18 november
Bio Kontrast

Läs mer

  

Last Night In Soho

21 november
Kvällsfilm

Läs mer

 

Ghostbusters: Afterlife

24 november
Kvällsfilm

Läs mer

 

The French Dispatch

25 november
Bio Kontrast

Läs mer

  

Glasblåsarns Barn

28 november
Barnens Bio Kontast

Läs mer

 

King Richard

28 november
Kvällsfilm

Läs merBio Kontrast

Bio Kontrast-gänget är i full huggning att gå igenom filmer att visa till våren. Men förslagen som kommit in ser väldigt lovande ut och vi får nog ett riktigt starkt program även denna gång. Och vi håller tummarna att vi kan öppna upp fikat efter filmen också.

 

Avslutande ord

Med detta så vill vi önska alla en härlig höst och på återseende!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med Personal

Nyhetsbrev Sommaren/Hösten 2021

Hej alla,

Trots en pågående pandemi så har vi haft fullt upp här på Iggesunds Folkets Hus, vi har passat på att fräscha upp våra lokaler och haft fullt många små grupper som använt våra rymliga och tillpiffade konferensrum.

Nu är sommaren här, så då passar vi på att ta lite semester här på Folkets Hus, och tackar härmed alla våra besökare och kunder under våren så väldigt mycket! Vi är åter tillbaka i början av augusti.

Iggesundsrevyn 2021/2022

Vi hoppas, tror och håller tummarna för att kunna erbjuda er en revy på nyårsafton 2021. Det är redan en hel del bussbolag som har bokat biljetter. Brytpunkten där vi än en gång får skjuta upp premiären är i slutet av september, men vi hoppas att vi kommer att slippa det i år.

Platsen där jag bor

Iggesunds skola, Iggesunds Folkets Hus och Holmen Iggesund samarbetar med en teaterföreställning om Iggesunds historia och samtid, där elever kommer att spela just skolelever i föreställningen.
Regi och idé: Cia Olsson, Manus: Erika Wachenfeldt.

Premiär beräknad till våren 2022. Mer information kommer senare.

Konferensrummen

Under denna pandemi som varit, så har vi passat på att fräscha till våra 3 konferensrum och ett av rummen har vi förvandlat till en minibio/konferensrum som vi nu har döpt om till Narnia-rummet.

Vi har även investerat i ett konferenssystem från Logitech, med mikrofoner och 360-kamera för er att använda vid era onlinekonferenser. Det finns även en Chromecast Ultra att tillgå, för den som behöver det.

I alla konferensrum så finns det projektorer och högtalare för era presentationer med mera.

I Narnia-rummet så ska det finnas möjlighet för kreativitet för den som vill, för både barn och vuxna. Ett rum för skol - och barnbio, men även vanliga konferenser. Det är ett rum som bejakar allas kreativa sidor. Här finns det ett 7.1 biosurroundsystem för en härlig bioupplevelse.

Konferensrum Halvan

Konferensrum Lillika

Konferensrum Narnia

Barnens Bio Kontrast Sommarläger 2021

I biografen ser vi fram emot stunden när lamporna släcks, rösterna i salongen tystnar och vi lämnar världen utanför. På duken kommer platser och personer att dyka upp och i eftertexterna kommer vi att vara glada, lite sorgsna eller kanske besvikna över det vi upplevt i mörkret. Hur som helst kommer vi inte riktigt att vara samma personer efteråt. Vår inre värld har blivit lite större.

Vi ville erbjuda alla barn Barnens Bio Kontrast på Folkan i Iggesund under 2020-2021, och det känns tråkigt att vi inte kunnat genomföra det. Men bättre tider stundar och i augusti håller vi därför Barnens Bio Kontrasts biodagar!

Vi har planerat för coronasäkra aktiviteter efter filmerna på olika livsteman: rädsla, sorg och godhet, tillsammans med konstnären
Maria Norén. Vi har hittat fyra fina filmer som på ett eller annat sätt handlar om det som många av oss saknar idag: närhet och att mötas.

Wolfwalkers är en vacker animation om tillhörighet, den sorgliga och lyckliga dramakomedin H is for Happiness berättar om vänskapens läkande kraft och Bröderna Lejonhjärta är en kärleksfull syskonsaga i kämpiga tider. Vi avslutar sommarlägret med en av tidernas bästa barnfilmer: Hugo och Josefin, efter Maria Gripes bok.

17 augusti - Wolfwalkers
18 augusti - Bröderna Lejonhjärta
19 augusti - H is for Happiness
20 augusti - Hugo och Josefin

En ljusare framtid kommer! Håll ut!

VÄLKOMNA!

Bio

Vi kör igång med de vanliga Biovisningarna 8 september. Vi kör som vanligt onsdagar och söndagar, med dagbio sista fredagen varje månad. Det är ännu lite svårt att veta vad det blir för film på premiären, då många filmer fortfarande flyttas fram med kort varsel. Men vi längtar efter att få öppna upp salongen för er biobesökare igen!

Bio Kontrast

Med dagens lättare restriktioner så har vi nu bestämt att vi kör igång med våra Bio Kontrast-visningar i höst. Med reservation att nya restriktioner och direktiv kan ändra det.

Vi kommer att visa totalt 13 filmer med start den 9 september och avslutas 2 december. Vi tycker vi har hittat ett gäng härliga filmer att visa för er.

Tyvärr så kommer vi inte att kunna erbjuda fika efter filmen på grund av pandemin, men vi kommer att ha kiosken öppen för er som är sugen på lite biogodis. Vi kommer heller inte att ha något lotteri innan filmen på grund av samma orsaker.

Förköp av biljetter är det som gäller, precis som senast. Och man sitter där man bokat. Allt för att göra saker och ting så coronasäkert som möjligt! På grund av detta, så ser vi gärna att ni går in i salongen så fort som möjligt också.

Avslutande ord

Med detta så vill vi önska alla en trevlig sommar och på återseende!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med Personal

Nyhetsbrev November-December 2020

Hej alla,

Då börjar vi närma oss julen och ett nytt år. Precis som att landets Folkets Hus har det svårt, så får även vi lite motgångar under denna pandemi. Nedan kommer ni få läsa vad det innebär.

Golden Hits-kväll

Nu på lördag så kommer Tjernström & Nyberg och kör en helkväll med gamla godingar i och med deras Golden Hits-show. Det finns fortfarande biljetter kvar och i entréavgiften på 280 kronor så ingår det en riktigt god varmrätt.

Det som serveras är fläskfilé med krossad potatis och en ljuvlig pepparsås. Biljetter kan ni köpa på knappen nedan. Kom ihåg att anmäla matallergi om det finns.

Hjärtligt välkomna till Iggesunds Folkets Hus på en Golden Hits-kväll den 14 november klockan 19.00!

Iggesundsrevyn

Med stor sorg i våra revyhjärtan, så måste vi tyvärr meddela att vi flyttar fram årets revypremiär. Vi hoppas kunna bjuda er på något alldeles extra när det är dags. Detta på grund av den rådande situationen med Coronapandemin och den ökade risken för ny smittspridning. Vi är inget utan er och vi önskar att ni ska ta hand om varandra och er själva i dessa Coronatider.
Vi planerar nytt premiärdatum till 31/12 2021. Revykramar i massor!

Julmarknaden

Iggesunds Intresseförening har valt att inte hålla någon julmarknad utomhus i år och vi har bestämt att vi då inte kommer att hålla något inomhus som traditionen bör. Detta är på grund av tidigare nämnda orsaker, att Coronasmittan ökar, så vill vi inte äventyra något.

Biografen

Vi kommer att visa alla inbokade filmer som vi visar på torsdagar. Närmast imorgon är en ny filmatisering av Charles Dickens DAVID COPPERFIELD som vi rekommenderar å det varmaste. Vi har film inbokade på torsdagar fram till 3 december och det är riktigt fina filmer vi visar. Vi avslutar med den klassiska filmen CINEMA PARADISO, en hyllad och prisvinnande klassiker, utnämnd till en av de bästa filmerna genom tiderna tillsammans med Citizen Cain.

Tyvärr så är de flesta nya filmerna framflyttade till nästa år, men Colin Nutleys filmatisering av sin populära TV-serie BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP får premiär denna månad och den kommer vi att visa som dagbio den 27 november klockan 14.00! Blir det en rejäl publiktillströmning (max 50 personer) så slänger vi förmodligen in en kvällsvisning någon kväll efter den 27 november. Det finns även planer på att visa några julfilmer sista söndagen innan julafton. Vi lägger ut information på vår hemsida, på Facebook och Instagram när det är spikat och klart.

Kommande program:

 Tors 5 november

Corpus Christi

Bio Kontrast
  Tors 12 november

David Copperfields äventyr och iakttagelser

Bio Kontrast
  Tors 19 november

Vi två

Bio Kontrast
 

Sön 22 november

Den oändliga historien

Barnens Bio Kontrast

  

Tors 26 november

Sångklubben

Bio Kontrast

  

Fre 27 november

Bröllop, begravning och dop - Filmen

Dagbio

 Tors 3 december

Cinema Paradiso

Bio Kontrast
       
          
          

Säkert Biobesök

Välkomna till en lite annorlunda biosäsong på Iggesunds Folkets Hus. I tider som dessa, av ovisshet och försiktighet, tycker vi att det är oerhört viktigt att fortfarande kunna erbjuda kultur, kvalitetsfilm och känslor av hopp, men under säkra förhållanden. Därför är det lite saker som är nya.

För att vi ska kunna följa rådande restriktioner i biosalongen bokas gärna biljetterna online. Dock kommer kassan att finnas öppen, men ingen kontant hantering kommer att ske. Det finns 50 stycken bokningsbara platser inklusive 2 rullstolsplatser. Man kan sätta sig var man vill i salongen, men platserna bredvid, framför, bakom och diagonalt kommer att bli spärrade för bokning, för att skapa distans till varandra. Det finns även station med handsprit vid entrén, samt på toaletterna.För att underlätta placering ska ALLA sitta på de platser man bokat. En guide till hur ni bokar biljett online finns på Iggesunds Folkets Hus hemsida. Kontakta Iggesunds Folkets Hus om ni blir osäkra. Vill ni stötta vår verksamhet så finns det möjlighet att köpa presentkort på hemsidan, som även fungerar att använda sen online på www.bio.se.

Är du sjuk eller har symptom vill vi att du stannar hemma och avnjuter bra film i soffan, och att vi ses när du är frisk igen!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med personal
 

(Du kommer att få ett verifieringsmail för att aktivera funktionen)
     
 
Gå till Mobilversion