Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

 
Våra öppettider: Måndag-Fredag, 10.00-14.00
Telefontid Måndag-Fredag, 10.00-14.00
post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Nyhetsbrev Mars/April 2022

Hej alla,

Då har det spelats sista föreställningen av Iggesundsrevyn för detta året. Och vilken succé det har blivit, även fast vi fick ta en paus där i mitten av spelperioden på grund av coronarestriktioner. De 2 sista helgerna valde vi att skänka alla pengar vi får in på sålda program till insamlingen för Ukraina. Samt att styrelsen skulle skänka alla pengar de fick in på garderobsavgiften. Detta gjorde att vi fick ihop totalt 18600 kronor. Och som sagt så går pengarna oavkortat till UNHCR.

Stort tack för ert stöd att Hjälpa oss Hjälpa!

Men för att revyn är slut, betyder det inte att det inte händer nå mer i
huset. Här är det full rulle och det händer något intressant hela
tiden. Hoppas att du hittar något som tilltalar just dig och dina
vänner! Hjärtligt välkommen!

Iggesundsrevyn

Nästa år så firar Iggesundsrevyn 40 år och därmed blir det faktiskt en ny revy redan nästa år. Med start på Trettondagsafton 2023, så är ni hjärtligt välkommen att skratta så tårarna sprutar än en gång.

Platsen där jag bor

En nyskriven ungdomsteater om orten Iggesund.

Var bor vi? Vilka är vi? Ser vi på samma plats med olika ögon? Känner du som jag?

Elever från Iggesunds skola (Högstadiet) och skådespelare från kommunen spelar tillsammans en nyskriven föreställning om just platsen vi bor på - Iggesund.

Ett samarbete över tid och rum, över generationers arv och gränser, över livsdugliga frågor och vardagliga måsten. En föreställning om tiden som gått, där ”bruket” varit pulsen som samhället byggts runt. En puls som fortfarande slår.
Om människor, mod och öden som etsat sig fast i de väggar vi lutar oss mot - Ibland utan att vare sig se eller inse.

Föreställningen rekommenderas från 11 år.

Datum:
Torsdag 7 april, 19.00
Lördag 9 april, 15.00
Söndag 10 april, 15.00

Biljettpris:
Ordinarie - 180 kronor.
Ungdomar upp till 18 år - 150 kronor.


Regi: Karin Brorsdotter Larsson
Manus: Erika Wachenfeldt
Medverkande: Cia Olsson, Leya Soysüren, Sixten Eriksson, Boel Sjöborg, Leya Durhem, Karl Svärd och Roula Kahlil.

Scalarevyn

Lördag 23 april, 18.30

Tillsammans med Scalateatern kan vi stolt presentera Scalarevyn – live på bio lördag den 23 april. Med Scalarevyn väcker Henrik Dorsin och Michael Lindgren liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och dansare.

På scen står förutom Henrik Dorsin själv de komiska virtuoserna Vanna Rosenberg, Johan Ulveson och den i humorsammanhang något otippade Klas Hedlund som till vardags är aktad operasångare på Kungliga Operan. Vi ser också stjärnskottet Louise Nordahl känd från TV4:s Mumbo Jumbo och Solsidan.

Den kritikerrosade Scalarevyn har sen dess officiella premiär hösten 2021 spelats för fulla hus på Scalateatern i Stockholm. I maj spelas föreställning för sista gången på Scalateatern.

– Då vi inte har möjlighet att ta ut vår revy på turné i hela landet, så vill vi ändå kunna erbjuda folk i hela Sverige att uppleva Scalarevyn live även på bioduk. Så att man från Smygehuk till Övertorneå kan se oss sjunga, skoja och komma av oss i realtid, säger Henrik Dorsin som både skrivit manuset, musiktexterna och står på scen.

Vill du ha en riktig helkväll så finns det möjlighet att boka mat innan föreställningen också. Mer information om när restaurangen öppnar kommer senare.

Påskinspirerad 3-rättersmiddag - 205kr

Förrätt: Gubbröra på Fäbodknäcke
Varmrätt: Gravad Lax & potatis (Mer information om hur hela anrättningen kommer att komponeras kommer vid ett senare tillfälle)
Efterrätt: Kaffe & chokladkaka

Biljettpris:
Ordinarie - 220 kronor
Ungdom - 165 kronor
Ordinarie + Mat - 425 kronor
Ungdom + Mat - 370 kronor

Biografen

Många bra filmer kommer det framöver, bland annat nya FANTASTISKA VIDUNDER, uppföljaren till SONIC THE HEDGEHOG och vi visar även nya äventyrskomedin med bland andra Sandra Bullock, THE LOST CITY. Vi får även se lite vikingar med bland annat Alexander Skarsgård och Gustav Lindh i THE NORTHMAN i slutet av april.

April månads dagbiofilm blir dokumentärfilmen CALENDAR GIRLS, om en dansgrupp för kvinnor över 60 år. Det är en film som skildrar kvinnor med mycket livsglädje och styrka som framför allt har mod att ta för sig av livet. Här ser vi kvinnor som vågar leva sitt liv som de vill och är värda respekt trots prålig klädsel och stigande ålder. CALENDAR GIRLS är en film som förmedlar en positiv bild av kvinnlig gemenskap och glädje. Missa den inte!

För de mindre biobesökarna så visar vi bland annat KALLES FÖDELSEDAGSÄVENTYR, SONIC THE HEDGEHOG på svenska, Barnens Bio Kontrast-filmen RASMUS PÅ LUFFEN för bara 30 kronor och sist men inte minst, knattebion SÅNGER MED SUPERKOMPISARNA.

För hela programmet, gå in på www.folkan.com.

Internationella Romadagen

Bio Kontrast visar dokumentärfilmen TaikonInternationella Romadagen. Filmen handlar om Katarina Taikons konst, arbete och kamp för romers rättigheter.

Filmen visas fredag 8 april, klockan 18.00. Efteråt finns filmens regissör Lawen Mohtadi och Katarinas dotter Angelica Ström med oss för samtal. Samtalet kommer att livestreamas genom Studieförbundet Vuxenskolan. Samtalet börjar cirka 19.50. 

Filmen finns att se på SVT Play från söndagen 3 april för den som inte kan delta på plats.

Evenemanget är ett samarbete mellan Iggesunds Folkets Hus Bio Kontrast,
Hälsinglands Museum, Studieförbundet Vuxenskolan, HelGebiblioteken och Hudiksvalls Kommun, med stöd från Region Gävleborg. För att uppmärksamma
Internationella Romadagen arrangeras fler aktiviteter inom samarbetet,
för både barn och vuxna. Du hittar dem HÄR.

Avslutande ord

Med detta så vill vi önska alla en härlig bio- teater- och revyupplevelse här på Folkan!

Med vänliga hälsningar,
Iggesunds Folkets Hus med Personal
 

(Du kommer att få ett verifieringsmail för att aktivera funktionen)
     
 
Gå till Mobilversion