top of page

tors 13 juni

|

Iggesund

Den sista resan

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig...

Den sista resan
Den sista resan

Tid & Plats

2 fler datum

13 juni 2024 13:00 – 14:30

Iggesund, Folkets Hus, Centralgatan 3, 825 30 Iggesund, Sverige

Evenemangsinformation

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan.

Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja!

Om det går som någon tänkt sig? Knappast.

I rollerna:

Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Lars Hammar

Regi - Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

Speltid - 1 tim 30 min

Genre - Dokumentär

Åldersgräns - Barntillåten

Originaltitel - Den sista resan 

Pris - 80 kronor

Dela

bottom of page