top of page

tis 21 mars

|

Iggesund

Dröm och Verklighet

Här får du möta pojken som drömmer om en fotbollskarriär, de två vännerna som blir så arga på varandra men ändå behöver varandra för att klara av ett stort problem. Barnet med de livliga drömmarna och djuren som lever i jorden och drömmer och kämpar för att alla växterna ska få stanna kvar där de är

Dröm och Verklighet
Dröm och Verklighet

Tid & Plats

21 mars 2023 10:00

Iggesund, Folkets Hus, Centralgatan 3, 825 30 Iggesund, Sverige

Evenemangsinformation

IGGESUNDS BIBLIOTEK

i samarbete med

Iggesunds Folkets Hus

presenterar

Kortfilmspaketet "Dröm och verklighet"

Förskola (3-5 år). Utan tal och text.

Pris - Gratis

Här får du möta pojken som drömmer om en fotbollskarriär, de två vännerna som blir så arga på varandra men ändå behöver varandra för att klara av ett stort problem. Barnet med de livliga drömmarna och djuren som lever i jorden och drömmer och kämpar för att alla växterna ska få stanna kvar där de är.

KÅLROTEN

I trädgårdslandet finns det många djur och småkryp, både ovanför och under jorden. Undrar hur de upplever det när vi människor dyker upp och vattnar och skördar? Finurlig animation med härlig musik.

MYSA

Tre vänliga monster samlas runt sängen och tröstar den snyftande lilla pojken. En rolig och trevlig dröm som kommer få den yngsta publiken att längta efter att gå och lägga sig.

GÅSEN

Tänk att vara en känd fotbollsspelare och spela på stora arenor inför fullsatta läktare! Pojken har denna dröm, men först måste han vinna matchen mot den gås som lagt beslag på hans fotboll i trädgården.

ATT FÖRLÅTA

Två flickor leker med en boll och blir osams. Irritationen gör så de sväller upp likt två ballonger och lyfter hela vägen upp till himlen. Hur tar man sig ner nu?

Vad är BUFF?

BUFF Malmö Filmfestival är en årligt återkommande

internationell barn- och ungdomsfilmfestival som

äger rum under en vecka i mars. Festivalen startade

1984 och har sedan dess varit det viktigaste visningsfönstret

för barn och unga i Norden.

BUFF arbetar med att stärka barn- och ungdomsfilmen

och höja dess status i Sverige, arbetet med

Nationell Filmvecka är en del av detta.

Varför BUFF vill utlysa Nationell Filmvecka?

Genom att utlysa Nationell Filmvecka för barn och unga vill BUFF belysa filmkonsten och den rörliga bildens unika förmåga att engagera, underhålla och framkalla känslor. Vi vill slå ett slag för alla de fantastiska filmer som tar sin unga målgrupp på allvar och som berättar med ett ungt perspektiv på livet och världen. Filmer som tar med oss till olika kulturer, som låter oss möta olika livsvillkor och får oss att förstå oss själva lite bättre. Filmer som gör att barn och unga känner sig sedda, representerade, och som gör att deras värld känns rikare och mer begriplig.

Dela

bottom of page