top of page

sön 04 juni

|

Iggesund

Konstfilm: Dora Garcia

En grupp människor har träffats och läst samma bok tillsammans i trettio år. Om och om igen, 11 år för varje resa från första till sista sida. Filmen ställer frågor kring vad det innebär att förstå, om det ens är poängen, och om inte så. Konstnären är på plats och filmen följs av ett konstnärssamtal

Konstfilm: Dora Garcia
Konstfilm: Dora Garcia

Tid & Plats

04 juni 2023 16:00 – 17:30

Iggesund, Folkets Hus, Centralgatan 3, 825 30 Iggesund, Sverige

Evenemangsinformation

The Joycean Society

En grupp människor har träffats och läst samma bok tillsammans i trettio år. Om och om igen, 11 år för varje resa från första till sista sida.

Vi är stolta över att presentera den spanska konstnären Dora Garcia. I filmer och utställningar utforskar Dora den politiska kraften i att tala från marginalen, framför allt från ett intersektionellt feministiskt perspektiv. Dora har en meritlista få kan mäta sig med, med höjdpunkter som Spaniens representant på Venedigbiennalen 2011 och Documenta (13) 2012. I The Joycean Society följer vi en läsecirkel dedikerad helt till James Joyce "Finnegans Wake", ansedd som en av världens svåraste böcker. Filmen ställer frågor kring vad det innebär att förstå, om det ens är poängen, och om inte så vad annars?

Konstnären är på plats och filmen följs av ett konstnärssamtal

Gratis inträde

För mer info se @konstihudiksvall på Instagram.

Arrangeras av föreningen Konst i Hudiksvall med stöd av:

Hudiksvalls Kommun, Kulturrådet, ABF

Dela

bottom of page