top of page

tors 18 jan.

|

Iggesund

Make Democracy Great Again

I dokumentärfilmen Make Democracy Great Again sätter vi fokus på en av vår tids viktigaste frågor. Kommer demokratin att överleva? Filmen lyfter fram och ger det utbredda missnöjet ett ansikte, den visar hur polarisering mellan människor i vardagen växer, hur yttrandefrihet begränsas...

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Make Democracy Great Again
Make Democracy Great Again

Tid & Plats

18 jan. 2024 19:00 – 20:30

Iggesund, Folkets Hus, Centralgatan 3, 825 30 Iggesund, Sverige

Evenemangsinformation

Jan Scherman kommer att vara på plats vid denna visning och ha ett modererat samtal efter filmen. Därefter kommer det bli paneldebatt med bland annat Socialdemokraterna med flera.

I dokumentärfilmen Make Democracy Great Again sätter vi fokus på en av vår tids viktigaste frågor. Kommer demokratin att överleva? Filmen lyfter fram och ger det utbredda missnöjet ett ansikte, den visar hur polarisering mellan människor i vardagen växer, hur yttrandefrihet begränsas och hur allt fler vänder de etablerade politiska partierna ryggen. Misstron mot samhället växer. Det är en mörk verklighet som tornar upp, därför söker vi också efter hopp. Enskilda människors kamp för att påverka, grupper som kämpar för förändring. Filmens ciceron är Jan Scherman, som ägnat sitt liv åt att försvara demokratin. Under sin livstid har han sett hur människor fått ökat inflytande, hur murar rivits och rättigheter spridits. Men utvecklingen stannade av och när Scherman nu ser hur världens demokratier försvagas, är hans oro monumental. Var finns hoppet?

I rollerna:

Jan Scherman

Regi - John Lundberg

Speltid - 1 tim 20 min

Genre - Dokumentär

Åldersgräns - Barntillåten

Originaltitel - Make Democracy Great Again 

Pris - 100 kronor

Dela

bottom of page