top of page

mån 26 feb.

|

Iggesund

Monsterskola med Nelly Rapp (Utställning)

I utställningen Monsterskola med Nelly Rapp får barnen möta monster av alla dess slag. Här finns vampyrer, varulvar, jättar men också spöken och andra väsen. Tillsammans med monsteragenten Nelly Rapp får de lära sig mer om monster från böckerna om henne men även om monster genom tiderna...

Monsterskola med Nelly Rapp (Utställning)
Monsterskola med Nelly Rapp (Utställning)

Tid & Plats

26 feb. 2024 08:00 – 03 mars 2024 14:00

Iggesund, Folkets Hus, Centralgatan 3, 825 30 Iggesund, Sverige

Evenemangsinformation

Monsterskola med Nelly Rapp!

Exakta öppettider kommer inom kort!

Hej,  Det är jag som är Nelly Rapp och jag är en monsteragent.  ”Vad är en monsteragent?” undrar säkert du.  Jo, det är alltså en person som bekämpar monster och spöken.  ”Ha ha”, skattar du kanske. ”Vad är det för rövarhistorier? Det finns väl inga monster heller. Och spöken – det är bara småbarn som tror på sånt!”  Jag förstår om du säger så, för så trodde jag också – tidigare.  I dag tror jag inte – jag vet att de finns!

Nelly Rapp

I utställningen Monsterskola med Nelly Rapp får barnen möta monster av alla dess slag. Här finns vampyrer, varulvar, jättar men också spöken och andra väsen. Tillsammans med monsteragenten Nelly Rapp får de lära sig mer om monster från böckerna om henne men även om monster genom tiderna och från andra kulturer.

Är alla monster alltid onda och otäcka? Eller finns det kanske en annan sida om vi lär känna dem närmare? Utställningen ställer frågor om rädslor för det som är annorlunda. Det kommer även att produceras ett pedagogiskt material till utställningen.

Författaren Martin Widmark har skrivit ett 20-tal böcker om monsteragenten Nelly Rapp och i dag illustreras böckerna av Emil Maxén.  2020 kom den första filmen som belönades med flera guldbaggar.

Utställningen är på plats hos oss på Iggesunds Folkets Hus mellan 19 februari – 3 mars 2024 (det vill säga v8 och v9) och är helt gratis att besöka!

Dela

bottom of page