Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05

Våra öppettider: Måndag-Fredag, 08.00-16.00, Telefontid 10.00-14.00.
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Kommande filmer Folkan Iggesund

Biografen med den senaste tekniken! Digital projektor med 3D och förbättrat Dolby 5.1-ljud och en helt ny duk sen 27 juni 2018. Du kan även köpa biljetter online på BIO.SE!

Entré 100 kronor, Matinéfilmer kostar 80 kronor. Vid 3D-visning tillkommer 20:- (ej på matiné)

Venom

Söndag 7 oktober, 19.00
Onsdag 10 oktober, 19.00
 

Filminformation
En av Marvels största, mest komplexa karaktärar äntrar scenen när journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) blir värd för den utomjordiska symbioten Venom. Eddie har länge försökt avslöja den ökände grundaren av Life Foundation, geniet Carlton Drake - en besatthet som förstört hans karriär och förhållandet med flickvännen Anne Weying. När han undersöker ett av Drakes experiment, förenas utomjordingen Venom med Eddies kropp, och plötsligt har han otroliga superkrafter och förmågan att göra i stort sett vad han vill. Förvriden, mörk, oförutsägbar och driven av raseri, tvingar Venom Eddie att kämpa för kontrollen över de farliga egenskaperna, vars styrka är både skrämmande och berusande. När Eddie och Venom behöver varandra, blir föreningen allt starkare. Var slutar Eddie och var börjar Venom?

I rollerna:
Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott

Regi - Ruben Fleischer
Speltid - 1 tim 52 min
Genre - Action, Science Fiction, Skräck
Åldersgräns - från 15 år
Originaltitel - Venom
Pris - 100 kronor

Christoffer Robin & Nalle Puh (Sv. tal)

Söndag 14 oktober, 15.00
Matiné
 

Filminformation
I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

I rollerna:
Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O'Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings

Regi - Marc Forster
Speltid - 1 tim 44 min
Genre - Komedi, Animerad film, Äventyr
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Disney's Christoffer Robin
Pris - 80 kronor

A Star Is Born

Söndag 14 oktober, 19.00
Onsdag 17 oktober, 19.00
 

Filminformation
Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN där vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera - samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner...

I rollerna:
Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos

Regi - Bradley Cooper
Speltid - 2 tim 16 min
Genre - Drama, Musik
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - A Star Is Born
Pris - 100 kronor

Lyrro - Ut & Invandrarna

Fredag 19 oktober, 19.00 (PREMIÄR)
Söndag 21 oktober, 19.00
Onsdag 24 oktober, 19.00
 

Filminformation
BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH UTVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

I rollerna:
Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai

Regi - Peter Dalle
Speltid - 0 min
Genre - Komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Lyrro
Pris - 100 kronor

Book Club

Fredag 26 oktober, 14.00
Dagbio
 

Filminformation
Diane (Diane Keaton) är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian (Jane Fonda) njuter av män utan att ha några tankar på vidare relation. Sharon (Candice Bergen) försöker fortfarande komma över en skilsmässa sedan ett årtionde. Carols (Mary Steenburgen) äktenskap går på tomgång efter 35 år. Denna hysteriska film handlar om fyra kvinnor i en livslång vänskap vars liv vänds upp och ner när deras bokklubb bestämmer sig för att läsa "Femtio nyanserna av grått". Från att upptäcka ny romantik till att återuppliva gamla flammor, inspirerar de varandra för att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa kapitlet.

I rollerna:
Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Don Johnson, Alicia Silverstone, Craig T. Nelson, Richard Dreyfuss

Regi - Bill Holderman
Speltid - 1 tim 43 min
Genre - Komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Book Club
Pris - 70 kronor inkl. popcorn

Bröderna Lejonhjärta

Söndag 28 oktober, 15.00
Matiné
 

Filminformation
"I Nangijala är det ännu lägereldarnas och sagornas tid. Det är dit man kommer när man dör och där får man vara med om äventyr från morgon till kväll!" Så berättar Jonatan när hans lillebror Skorpan ligger för döden. När bröderna förenas i Nangijala visar sig äventyren vara allvarligare och grymmare än någon av dem kunnat föreställa sig. De tvingas övervinna
sin rädsla och barnsliga oskuld då de tar upp kampen mot den grymme diktatorn Tengil som tagit makten i en närbelägen dal. En storslagen
film efter en roman av Astrid Lindgren.

I rollerna:
Staffan Götestam, Lars Söderdahl, Allan Edwall och Gunn Wållgren.

Regi - Olle Hellbom
Speltid - 1 tim 48 min
Genre - Äventyr, Fantasy, Familjefilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Bröderna Lejonhjärta
Pris - 80 kronor

The Girl in the Spider's Web

Söndag 28 oktober, 19.00
Onsdag 31 oktober, 19.00
 

Filminformation
Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER'S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel "Det som inte dödar oss") av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från "The Crown" spelar den inåtvända och utstötta hackern. Filmen är regisserad av Fede Alvarez ("Don't Breathe"). I övriga roller ses bland andra Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps, Cameron Britton, Claes Bang, Synnøve Macody Lund med flera.

I rollerna:
Claire Foy, Sverrir Gudnason, Stephen Merchant, Claes Bang, Mikael Persbrandt mfl

Regi - Fede Alvarez
Speltid - 0 min
Genre - Drama, Thriller, Crime
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Girl in the Spider's Web
Pris - 100 kronor

Halvdan Viking (Sv. text)

Söndag 4 november, 15.00
Matiné
 

Filminformation
Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig" viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

I rollerna:
Peter Haber, Vilgot Hedtjärn, Ellinea Siambalis, Claes Månsson, Torkel Petersson, Joel Spira, Nina Zanjani

Regi - Gustaf Åkerblom
Speltid - 0 min
Genre - Familjefilm
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Halvdan Viking
Pris - 80 kronor

Bohemian Rhapsody

Söndag 4 november, 19.00
Onsdag 7 november, 19.00
 

Filminformation
BOHEMIAN RHAPSODY är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

I rollerna:
Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Aidan Gillen

Regi - Bryan Singer
Speltid - 0 min
Genre - Drama, Musik
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Bohemian Rhapsody
Pris - 100 kronor

Grinchen (Sv. tal)

Söndag 11 november, 15.00
Matiné
 

Filminformation

Varje år runt juletid stör de hans lugna ensamhet med sina allt större, mer skinande och mer högljudda festligheter. När invånarna i Vemdalen tillkännager att de detta år ska göra julen tre gånger så stor som förut, inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton, och går så långt att han till och med fångar en ointresserad, missanpassad ren för att dra hans släde. Under tiden, nere i Vemdalen, smider Cindy-Lou Who, en ung flicka med en översvallande julkänsla, och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten under hans julaftonsrunda så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma. Men när julen närmar sig hotar hennes godhjärtade plan att kollidera med Grinchens inte så godhjärtade plan. Kommer Cindy-Lou äntligen att få träffa tomten? Kommer Grinchen att lyckas tysta Vemdalens julfirande en gång för alla?

I rollerna:

Regi - Pete Candeland och Yarrow Cheney
Speltid - 0 min
Genre - Komedi, Animerad film
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Grinch The
Pris - 80 kronor

Nötknäpparen och de fyra världarna

Söndag 11 november, 19.00
Onsdag 14 november, 19.00
 

Filminformation

Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

I rollerna:
Keira Knightley, Morgan Freeman, Helen Mirren, Matthew Macfadyen, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Miranda Hart, Jack Whitehall, Richard E. Grant, Ellie Bamber

Regi - Lasse Hallström
Speltid - 0 min
Genre - Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - The Nutcracker and the Four Realms
Pris - 100 kronor

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Söndag 18 november, 19.00
Onsdag 21 november, 19.00
 

Filminformation

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar... Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

I rollerna:
Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, with Jude Law och Johnny Depp

Regi - David Yates
Speltid - 0 min
Genre - Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Pris - 100 kronor

 
Gå till Mobilversion