Vi använder cookies Läs mer
Iggesunds Folkets Hus | Centralgatan 3, 825 30 Iggesund | Tel: 0650 - 221 05 |

Fax: 0650 - 218 95 |
Programinfo: 0650 - 200 87 | post@folkan.com | Besök vår Facebook!

Kommande filmer Folkan Iggesund

Biografen med den senaste tekniken! Digital projektor med 3D och förbättrat Dolby 5.1-ljud. 

Entré 80:-, filmer som är längre än 2 tim 100:-. Vid 3D-visning tillkommer 20:- (ej på matiné)

OBS! 6 första onsdagarna är flyttade till tisdagar på grund av Iggesundsrevyn. Första onsdagen denna vårsäsong blir 22 februari. 

Skönheten och Odjuret

Söndag 19 mars, 19.00
Onsdag 22 mars, 19.00
 

Nu kommer äntligen Disneys älskade och enastående berättelsen om Skönheten och Odjuret till liv för första gången som en helt ny spelfilmsversion. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta.

I rollerna:
Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen, Kevin Kline, Josh Gad och Stanley Tucci.

Regi - Bill Condon
Speltid - 2 tim 9 min
Genre - Fantasy, Romantik, Musik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Beauty and the Beast
Pris - 100 kronor

Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Söndag 26 mars, 19.00
Onsdag 29 mars, 19.00
 

HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

 Stöd för syntolkning

I rollerna:
Robert Gustafsson, Iwar Wiklander

Regi - Felix Herngren, Måns Herngren
Speltid - 1 tim 48 min
Genre - Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Hundraettåringen som smet från notan och försvann
Pris - 80 kronor

I och med att vi återigen visar Hundraettåringen som smet från notan och försvann, så kommer vi att sälja den omtalade läsken Folksoda i vår biokiosk.

Smurfarna: Den försvunna byn
Matiné

Söndag 2 april, 15.00
 

Smurfarna är tillbaka i ett animerat filmäventyr, där vi får se smurfarna som vi aldrig sett dem förr! En mystisk karta leder Smurfan och hennes vänner Glasögonsmurfen, Klunssmurfen och Muskelsmurfen ut på ett spännande äventyr genom den Förbjudna skogen. Målet: den största hemligheten i smurfarnas historia.

I rollerna:
-

Regi - Kelly Asbury
Speltid - 0 min
Genre - Animerad familjefilm
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Smurfs: The Lost Village
Pris - 80 kronor

Life

Söndag 2 april
Onsdag 5 april
kl. 19

LIFE är berättelsen om ett sexmanna-team ombord på den internationella rymdstationen ISS, på väg att göra en av de viktigaste upptäckterna i människans historia: finna bevis för liv på planeten Mars. Allt eftersom forskningen fortskrider börjar deras metoder få oönskade konsekvenser, och livsformen de nyss upptäckt visar sig långt mer intelligent än någon hade kunnat föreställa sig.

I rollerna:
Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson

Regi - Daniel Espinoza
Speltid - 104 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Life
Pris - 80 kronor

Babybossen

Söndag 9 april
kl. 15

Från skaparen av Madagaskar kommer nu den nya DreamWorks Animation komedin BABY-BOSSEN. Han bär kostym och är troligvis den mest ovanliga babyn du kan tänka dig. Baby-bossen är berättelsen om hur nykomlingen i familjen kan vända upp och ner på hela ens tillvaro. Men det är också en hjärtevärmande historia om vikten av sin familj, berättat ur synvinkeln från en fantasifull 7-åring vid namn Tim. Om du trodde föräldraskap var svårt innan har du inte träffat Baby-Bossen!

Svenska röster:
Hasse Jonsson Einar Sundqvist Jonas Bergström Andreas Rothlin Svensson Lina Hedlund Peter Eggers Johan Hedenberg Fredrik Hiller Juliette Safavi Lukas Weideskog Christian Hedlund Christopher Carlqvist Agnes Sjölund Charlotte Ardai Jennefors Fredrik Hiller Kim Sulocki Ole Ornered Peter Sjöquist Ester Sjögren Leon Bhagavan Marta Ruthström Adam Fietz Anna Sophocleous Lasse Svensson

Regi - Tom McGrath
Speltid - 97 min
Genre - Komedi, Familjefilm, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Boss Baby
Pris: 80 kronor

Filmen om Badrock

Söndag 9 april
Onsdag 12 april
kl. 19

 

I en hitkavalkad framförd med gräddan av Sveriges artister genom 30 år så navigerar Björn och hans vänner oss genom den unika upplevelse som Badrock var i Sommarsverige under åren 1986 till 1992. 2016 återuppstod Badrocken för en sista gång 30 år senare och då med större produktion än någonsin, samt ett gäng än mer vitala artister som åter fick köerna att ringla utanför Borgholms slottsruin och sommarens publik att dansa under sju sommardagar i augusti. I filmen om Badrock så får du se ett artisteri genom 30 år på bättre plats än du hade sett det live och med perfekt ljud, så klappa med, sjung och njut av alla klassiker som går loss i biosalongen. Mellan låtarna så möter vi Björn och alla hans artistkollegor backstage, på Ölands-utflykter och fest.

I rollerna:
Björn Skifs, Anders Berglund, Tommy Nilsson, Per Gessle, Marie Fredriksson, Lena Philipsson, Lisa Nilsson, Sanne Salomonsen, Louise Hoffsten, Anne-Lie Rydé, Nina Söderquist, Mats Ronander

Regi - Mats Jankell
Speltid - 120 min
Genre - Dans och musik
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Filmen om Badrock
Pris: 100 kronor

Klas Klättermus och
hans vänner i Hasselbackeskogen
 

Söndag 16 april
kl. 15.00

Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig...

Stöd för syntolkning

I rollerna:
Svenska röster: Daniel Norberg, Per Andersson, Lill Lindfors, Vanna Rosenberg, Erik Haag med flera.

Regi - Rasmus A. Sivertsen
Speltid - 76 min
Genre - Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Dyren i Hakkebakkeskogen
Pris: 80 kronor

Their finest hour

Söndag 16 april
Onsdag 19 april
kl. 19

London år 1940. Nationen är hårt drabbad av andra världskriget och för att stärka moralen i hemmen sätter man sin tillit till propagandafilmer. Propagandaministeriet inser att filmerna behöver en kvinnlig touch och anställer Catrin Cole som ansvarig för den kvinnliga dialogen. Hennes konstnärlige man ser ner på hennes jobb, men Catrins fallenhet för arbetet uppmärksammas genast av den cyniske och stilige manusförfattaren Buckley. Catrin och Buckley får uppdraget att spela in en film baserad på räddningsaktionen vid Dunkerque med den fåfänge forne matinéhjälten Ambrose Hilliard. Samtidigt som bomber faller omkring dem, arbetar Catrin, Buckley och det färgstarka filmteamet frenetiskt med en film som ska värma en hel nations hjärtan.

I rollerna:
Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Helen McCrory, Jack Huston, Richard E. Grant

Regi - Lone Scherfig
Speltid - 117 min
Genre - Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Their Finest
Pris: 80 kronor

Fast & Furious8

Söndag 23 april
kl 19

Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna (oscarbelönade Charlize Theron) lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står honom närmast, ställs de åter inför utmaningar som kommer att testa deras gränser till det yttersta. Från Kubas stränder och New Yorks gator till det arktiska klimatet vid Barents hav reser vår elitstyrka i jakt på en anarkist som hotar skapa globalt kaos. Samtidigt måste de också få tillbaks mannen som en gång gjorde dem alla till en familj.

I rollerna:
Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Scott Eastwood, Vin Diesel, Helen Mirren, Jordana Brewster, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Lucas Black

Regi - F. Gary Gray
Speltid - 136 min
Genre - Action
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Fast & Furious 8
Pris: 100 kronor

Guardians of the Galaxy vol. 2

Onsdag 26 april
Söndag 30 april
kl. 19

Alla i Guardiansgänget är tillbaka: Chris Pratt som Peter Quill/Star Lord, Zoe Saldana som Gamora, Dave Bautista som Drax, Vin Diesel som rösten till Groot och Bradely Cooper som rösten till Rocket. Nu gäller det att nysta upp mysteriet med Peter Quills föräldrar, vilka var de?

I rollerna:
Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Kurt Russell

Regi - James Gunn
Speltid - ?? min
Genre - Action, Science Fiction, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Guardians of the Galaxy Vol.2
Pris - Pris kommer senare

 

 
Gå till Mobilversion